Cultură

[ViDEO] BRAȘOV. Recital tandru și ironic

 

După un microrecital foarte aplaudat pe scena Teatrului de Revistă Constantin Tănase (unde a debutat cu 50 de ani în urmă), revenit în țară, Sergiu Cioiu se adresează din nou publicului, într-un recital special, muzical, poetic, tandru și ironic, intitulat „Pe cine numim… Eu”. Titlul este un vers dintr-un poem de Marin Sorescu, în care poetul ne avertizează să fim foarte atenți! Să fim atenți, mai ales, pe cine numim… Eu. Acest Eu, ascuns sub atâtea măști… întocmai ca la teatru. Un one-man-show în care poezia și cântecul, împreună, fac un excelent divertisment.
În program, cântece și poeme de: Alexandru Mandy, Marin Sorescu, Miron Radu Paraschivescu, Lucian Vasilescu, Romulus Vulpescu și alții. Muzica de Dan Stoian, Alexandru Mandy, Sergiu Cioiu. Evenimentul are loc astăzi de la ora 19.00, Centrul Cultural Reduta, recitalul fiind susţinut cu participarea poetului Adrian Munteanu. Spicuim din „prefața” pe care acesta a făcut-o evenimentului; „Sergiu Cioiu este unul dintre cântăreţii români de muzică uşoară de altădată, din generaţia lui Aurelian Andreescu, cel pe care din tinereţe l-am recunoscut ca pe cel mai important solist care avea un cult pentru textul adevărat, pe lângă sunetele melodiei. Era un echilibru perfect între text şi melodie, datorită versurilor şi compoziţiilor lui Alexandru Mandy. Totul se făcea la o tensiune înaltă, datorită faptului că interpretul era şi actor. Se numeşte Sergiu Cioiu, iar melodiile sale, «Vântule» sau «Poarta Sărutului», le mai am şi acum în memorie. Sergiu Cioiu este plecat de mult din ţară, stabilit la Ottawa.

Prin energiile sale recuperate şi cu ajutorul unui mănunchi de prieteni, printre care sunt onorat că mă număr, Sergiu Cioiu a revenit în luna mai în România, are recitaluri şi lansări de D-uri şi de cărţi prin țară. Iată că reuşesc să-l aduc şi la Braşov, prin bunăvoinţa dintotdeauna a lui Marius Cisar, directorul de la Reduta. Un recital Segiu Cioiu, de muzică şi poezie autentică, se va întâmpla în 18 mai la ora 19. Să ne bucurăm împreună ca în tinereţe şi să facem împreună o seară de neuitat”. Intrarea este liberă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button