Cultură

[ViDEO] BRAŞOV. „Orizont” – „thriller 100% românesc”, proiectat în avanpremieră naţională (VIDEO)

 

Cel de-al treilea lungmetraj regizat de Marian Crișan , „Orizont”, va rula în avanpremieră națională, la Cinema One (în Coresi) Brașov, astăzi, de la ora 19.00, în deschiderea „Love Story Festival” – festivalul filmelor de dragoste. Proiecția va avea loc în prezența regizorului Marian Crișan (foto) și a echipei cu care a lucrat, care vor susţine la final o sesiune de Q&A. Pelicula este un thriller 100% românesc, o adaptare liberă după nuvela „Moara cu noroc” de Ioan Slavici.

„Orizont” spune povestea lui Lucian (András Hatházi) şi a Andrei (Rodica Lazăr) – soţ şi soţie, care, încercând să îşi găsească „norocul”, preiau în administrare o cabană pierdută undeva în Munţii Apuseni. Lucrurile par să meargă bine până când Lucian realizează că tot ce se întâmplă pe munte şi la cabană e controlat de Zoli (Bogdan Zsolt), un cap al mafiei tăierilor ilegale de păduri.
Din distribuție mai fac parte Emilian Oprea, Maria Seleș, Ioan Paraschiv, Valeriu Andriuță, Elena Purea.

„Cu un scenariu inspirat de nuvela Moara cu Noroc, de Ioan Slavici, Orizont nu îşi doreşte să fie o ecranizare fidelă a textului, ci o adaptare modernă a intrigii care este adusă în România de azi. Filmul îşi propune, mai degrabă, rediscutarea temelor principale ale nuvelei într-o stilistică diferită de cea din ecranizarea clasică căruia îi aduce un omagiu cinematografic”, declară regizorul Marian Crișan. „Filmul e construit pe intriga originală, clădind tensiunea în jurul lui Lucian, un tată și un soț care ajunge la extreme pentru a-și proteja familia”, mai adaugă Marian Crișan.
Imaginea este semnată de Oleg Mutu, montajul a fost realizat de Tudor Pojoni, scenografia Simona Pădurețu iar Alexandra Alma Ungureanu a fost responsabilă de costume.
În 2008 Marian Crișan câștiga cu „Megatron” trofeul Palm D’Or la Cannes pentru cel mai bun scurtmetraj. Doi ani mai târziu debutează în lungmetraj cu producția „Morgen” cu care câștigă Premiul Special al Juriului și Premiul Ecumenic la Festivalul Internațional de Film de la Locarno, Premiul de regie la Wiesbaden, dar și peste alte 15 importante distincții. În 2012, al doilea lungmetraj „Rocker” are premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian.
„Orizont” este produs de Solar Indiejuction, Mandragora Movies și Rova Film cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Producători: Viorel Sergovici, Bobby Păunescu, Mihai Dorobanţu, Marian Crişan.
La nivel național, „Orizont” va fi lansat în cinematografe, pe 12 februarie 2016.

Citiţi şi:

 BRAȘOV. Începe Festivalul filmului de dragoste – programul proiecțiilor

BRAŞOV. Festivalul filmelor de dragoste, la a doua ediţie


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button