Cultură

[ViDEO] BRAŞOV. Opera a încheiat cu un recital extraordinar festivalul internaţional

  • IMG_0081_243209.JPG
  • IMG_5508_243210.JPG
  • IMG_5519_243211.JPG
  • IMG_5513_243213.JPG
  • IMG_0110_243214.JPG
 

Atmosferă efervescentă la „Sala Patria”, unde soliştii Operei au susţinut vineri un recital cu adevărat extraordinar, care a încheiat triumfal Festivalul Internaţional de Operă, Operetă şi Balet, ediţia a XV-a, susținut de soliștii Operei Brașov, acompaniați la pian de maestrul Ovidiu Mezei, managerul interimar al instituţiei. 

Timp de aproape trei ore,  nu mai puțin de 23 de artiști ai instituției au încântat publicul cu un program deosebit de atractiv alcătuit din arii, duete și momente din opere și operete celebre: „Boema” și „La Rondine” de G. Puccini, „Elixirul dragostei” și „La Favorita” de G. Donizetti, „Vecerniile siciliene”, „Aida”, „Trubadurul”, „Rigoletto” de G. Verdi, „Povestirile lui Hoffmann” de J. Offenbach, „Nunta lui Figaro” și „Flautul fermecat” de W.A. Mozart, „Liliacul” și „Sânge vienez” de J. Strauss, „Dragoste de țigan” și „Giudita” de Fr. Lehar.
Şi nu doar au (în)cântat, ci au şi emoţionat sau au amuzat, jucând cu aplomb rolurile din operele sau operetele cărora le aparţin ariile.
Au urcat pe scena Sălii Patria, care în a doua parte a primit şi un decor atrăgător, Mădălina Bourceanu, Nicoleta Chirilă, Corina Klein, Simona Mărcan, Valentina Mărgăraș, Ioana Mărgărit, Maria Petcu-Catrina, Anda Pop, Cristina Radu, Lăcrămioara Schuller, Gabriela Hazarian, Sonia Hazarian, Cristina Roșu, Carmen Topciu, Liviu Iftene, Mihai Irimia, Alexandru Aghenie, Lorand Cristian, Valentin Marele, Marian Rește, Nicolae Zaharia, Ștefan Schuller.
Cu aceeaşi graţie care o caracterizează, actriţa Nora Vlad a făcut prezentarea colegilor săi, intrând în jocul glumelor lor împreună cu Ovidiu Mezei, totul petrecându-se cu spontaneitate, fără să se simtă vreo clipă mâna regizorală din spatele spectacolului.

Vă puteţi face o idee, urmărind videoclipurile ataşate.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button