Cultură

[ViDEO] BRAȘOV. Intrare gratuită la clasicul „Love Story”

 

Cea de-a doua ediție a Love Story Festival, care a început luni, se încheie astăzi. La fel ca anul trecut, în ultima zi a festivalului va rula un film la care intrarea cuplurilor va fi liberă, cu ocazia Sfântului Valentin. În acest an, pentru 14 februarie a fost ales filmul „Love Story”, clasicul film de la lansarea căruia se împlinesc 45 de ani, care va rula la Cinemateca Patria, de la ora 20.00.

Cu 7 nominalizări la Oscar și premiul Oscar pentru cea mai bună muzică –Francis Lai, cu premii Globul de Aur, filmul, o dramă romantică, este regizat de Arthur Hiller și îi are în distribuție pe Ryan O’Neal, Ali MacGraw, Tommy Lee Jones
„Dragostea înseamnă să nu spui niciodată că îţi pare rău”, este replica din fim devenită celebră. Unul dintre cele mai romantice filme realizate vreodată rămâne în acelaşi timp şi printre cele mai populare. Această poveste a anului 1970 despre o dragoste de-o viaţă – cel mai mare succes Paramount la vremea sa – a primit şapte nominalizări la Oscar (între care şi nominalizarea pentru cel mai bun film), câştigând un premiu pentru coloana sonoră excepţională, semnată de Francis Lai. Încă din timpul filmărilor la Love Story, realizatorii au ştiut că vor reuşi ceva special – atât de special încât Erich Segal a dat imediat formă celei mai bine vândute cărţi a sa, din scenariul ce îi aparţinea.

Cei doi actori, Ryan O’Neal şi Ali MacGraw, au primit fiecare nominalizări la Oscar şi au ajuns peste noapte senzaţii în lumea cinematografiei, pentru portretizarea deosebită a celor doi tineri care trec peste barierele sociale, se căsătoresc şi, în final, se confruntă cu criza vieţii lor.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button