[ViDEO] BRAȘOV. Concert aniversar cu intrare liberă la Biserica Neagră
Cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Musica Coronensis, care începe duminică, va avea loc timp de o săptămână şi le va oferi melomanilor spectacole de înaltă ţinută, în acest an grupate tematic. Festivalul Musica Coronensis, iniţiat în 2003, cu sprijinul Ambasadei Germaniei la Bucureşti şi al Comunităţii Bisericii Negre din Braşov, are ca scop promovarea muzicii braşovene şi a artiştilor locali, cu includerea părţii istorice, dar şi cu interes spre prezent şi spre noi proiecte. Ediţia a XIV-a îi va prezenta şi pe muzicienii de seamă ai Braşovului, care au activat în perioada Marii Uniri în oraşul nostru. Festivalul îşi propune să celebreze contextul muzical istoric în care aceştia au generat beneficii asupra evoluţiei muzicii. „O dată la doi ani avem şanse la Musica Coronensis să deschidem cutia cu amintiri a Braşovului, să învăţăm din aceste amintiri, din trecut, din experienţele înaintaşilor, pe de-o parte să ne şi raportăm la prezent şi la viitor, să vedem ce putem face noi în ziua de astăzi şi cum putem să plantăm, ca să avem şi ziua de mâine în domeniul muzical”, a explicat Steffen Schlandt, coordonator Festival.
În acest an, spectacolele sunt grupate tematic. Astfel, duminică, 30 septembrie, la Biserica Neagră, de la ora 18.00, festivalul se deschide cu Coronensis Aniversar, în care publicul va asculta lucrări de Rudolf Lassel (comemorare 100 ani) şi Gheorghe Dima. Intrarea este liberă, biletele gratuite pentru acest concert vor fi distribuite la casieria Bisericii Negre în ziua concertului, 30 septembrie, începând cu ora 17.15.
În program:
Rudolf Lassel (1861-1918): Busslied – Cântecul căinţei
Helene Lassel (1874 – 1908): Mein Heiland – Mântuitorul meu; Banger Abend – Seară temătoare
Şerban Marcu (*1977): Balkan Toccata – Primă audiţie absolută
Eduard Orendi (1877-1900): Einmal – A fost odată
Rudolf Lassel (*1861-1918): Wie der Hirsch schreit – Psalm 42; Cum doreşte un cerb izvoarele de apă – Psalm 42
Corul Bach al Bisericii Negre: Elisa Gunesch (Sibiu) – mezzosopran, dirijor: Steffen Schlandt, la orgă: Ursula Philippi
Gheorghe Dima (1847-1925): Irmosul Înălţării Domnului
Cristian Bence Muk (*1978): Meditazione sul Cantico delle Creature (Franciscus de Assisio)
Alexandru Ştefan Murariu (*1989): Espaces IV „Spezzatti“ (pentru cor dublu)
Gheorghe Dima (1847-1925): Cantata „Salvum fac regem“ (1902)
Doamne, binecuvântează Regele
Corul Jubilate Cluj, dirijor: Mihaela Cesa-Goje, la orgă: Steffen Schlandt
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.