Cultură

[ViDEO] BRAŞOV. „Cerbul de Aur” începe cu o Gală Aniversară, pe o scenă impresionantă

  • Scena 2_256522.jpg
  • Scena 1_256519.jpg
 

Așteptarea a luat sfârșit: peste două ore începe ediția aniversară a Festivalului Cerbul de Aur! La 50 de ani de la primul spectacol al evenimentului, ediția cu numărul 18 debutează cu Gala dedicată laureaților Cerbului.

Ediția aniversară are loc pe o scenă impresionantă, de 18 metri înălțime, 250 de tone, echipată cu 500 m2 de ecrane LED. Prima zi este dedicată artiştilor români care au intrat în istoria Cerbului de Aur. Gigliola Cinquetti, Paulo Braganca, Andra și The Humans susțin recitaluri în prima seară a Festivalului.

Scena pe care au cântat Metallica, Iron Maiden, Prodigy

Artiștii de la Cerb vor urca pe aceeași scenă pe care au cântat și Metallica, Iron Maiden, Dua Lipa, Maluma, Prodigy, Martin Garrix, Depeche Mode, Nick Cave sau Kings of Leon. Prin cifrele sale, structura este absolut impresionantă: suprafață de 800 de metri; cele 50.000 de componente au fost aduse în 12 tiruri de câte 20 de tone. Scena are aproximativ 250 tone, fără echipamente și 18 metri înălțime, depășind un bloc cu patru etaje. Tavanul poate susține 60 de tone, de trei ori mai mult decât pe o scenă obișnuită de aluminiu. Un ecran LED curbat, acționat de 12 motoare, va masca orchestra festivalului în funcție de momentul scenic. 500 de m2 de ecrane LED. Instalația de sunet are un power handling de 100.000 de watt. Artiști ca Brian Adams, Coldplay, Gorillaz sau Radiohead folosesc exclusiv această instalație pentru turneele lor mondiale.
Festivalul se desfășoară într-un perimetru de 9.000 m2, în decorul istoric al Pieței Sfatului din Brașov. 

Emoţia revederii şi a evocării

Spectacolul de deschidere aduce emoția revederii cu artiști care au marcat scena Cerbului de Aur și emoția evocării celor care au intrat în istoria Festivalului. 
Spectatorii și telespectatorii se vor reîntâlni cu artiști români care au scris istorie la Cerbul de Aur – Luminiţa Dobrescu, primul artist român care a câştigat Marele Trofeu, Paula Seling, Monica Anghel, Corina Chiriac, Silvia Dumitrescu, Laurențiu Cazan, Nico, Doru Tufiş, Proconsul, Ovi, Luminiţa Anghel, Narcisa Suciu sau Răzvan Krivach. Publicul din Piaţa Sfatului şi telespectatorii TVR se vor reîntâlni cu piesele rămase în memoria Festivalului, organizatorii pregătind un potpuriu cu melodiile care le-au adus artiștilor premii la Festival: „Say something”, „Dau viaţa mea pentru o iubire”, „Cerul”, „Of, inimioară”, „Spune-mi”, „Inimă, nu fi de piatră”, „Je t’aime”, „Noapte caldă” şamd. 
Tot în această seară, organizatorii au pregătit momente speciale în care evocăm artiști dispăruți dintre noi, interpreți care au marcat Festivalul Cerbul de Aur în calitate de concurenți sau artiști în recital, precum Laura Stoica, Mălina Olinescu, Anda Călugăreanu sau Dan Spătaru.

Gigliola Cinquetti, Paulo Braganca, Andra și The Humans, în recital

Artista italiană Gigliola Cinquetti, câştigătoare marelui Trofeu Eurovision Song Contest 1964 şi invitată la a doua ediție a Cerbului de Aur, în anul 1969, va deschide seria recitalurilor din prima seară a Festivalului.
În seara inaugurală vor mai susţine recitaluri Andra, laureată a ediţiei din 2005, şi interpretul de fado Paulo Braganca, care va aduce parfumul ritmurilor lusitane pe scena Cerbului. Artistul portughez ne va oferi un moment inedit de neuitat prin interpretarea unor piese din repertoriul Mariei Tănase în registrul unic al muzicii fado.
Reprezentanții României la cea mai recentă ediție Eurovision, trupa The Humans, vor cânta, în premieră, două piese proaspăt înregistrate în studio, dar și câteva melodii care au rămas în memoria edițiilor anterioare ale Cerbului de Aur.

Accesul la spectacol

Pe tot parcursul Festivalului, publicul poate intra în arenă de la ora 18.45, porțile urmând a se închide la ora 20.20, întrucât este un eveniment televizat. Pentru accesul în Piața Sfatului sunt amenajate 14 porți și 4 puncte de acces A, B, C și D – trei în Strada Mureșenilor și unul în Strada Apollonia Hirscher. Astfel, pentru spectatorii care au bilete pe rândurile de la 1 la 25, recomandarea organizatorilor este de a folosi intrarea din Strada Mureșenilor cea mai apropiată de scenă, iar cei care au bilete cu locuri plasate începând de la rândul 26 au la dispoziție celelalte trei intrări. Accesul la locurile din tribună se face pe scările care se află în spatele tribunei.
Abonamentele trebuie păstrate pe toată perioada Festivalului, accesul se va face zilnic, pe baza acestui document. Spectatorii care ies din arenă vor primi o brățară care va avea culori diferite în fiecare zi. 

Citiţi şi: 

BRAȘOV. Primarul George Scripcaru: „Dacă nu aveți treabă prin Piața Sfatului, evitați zona!”

„Cerbul de Aur” 2018. „BRAŞOVUL și BRAŞOVENII merită acest festival!”

BRAŞOV. Listă lungă de interdicţii pentru spectatorii Festivalului „Cerbul de Aur”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button