Cultură

[ViDEO] BRAŞOV. Cele mai noi filme de animaţie prezentate în festival internaţional

 

Pentru a cincea oară consecutiv, Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, unul dintre cele mai importante festivaluri de gen din Europa Centrală şi de Est, aduce la Braşov cele mai noi superproducţii de animaţie internaţionale. Ediţia de anul acesta se va desfăşura între 28 iunie şi 1 iulie, la Centrul Cultural Reduta, Coresi Shopping Resort şi The Square (în Piaţa Sfatului) şi pregăteşte patru zile pline de proiecţii pentru toate vârstele, muzică şi ateliere de animaţie.

„Loving Vincent”, primul film… pictat

Astăzi de la 20.00, la Centrul Cultural Reduta, publicul prezent la Braşov va avea ocazia să vadă unul dintre cele mai importante lungmetraje de animaţie ale anului trecut, coproducţia britano-polonă „Cu drag, Van Gogh / Loving Vincent” (regizat  de Dorota Kobiela şi Hugh Welchman), câştigătoarea Premiului Publicului la Festivalul de la Annecy şi nominalizată la premiile Academiei Americane de Film, la Globurile de Aur şi la premiile BAFTA anul acesta. Animaţia are la bază viaţa şi moartea stranie a lui Vincent van Gogh, aducând pe ecran universul vizual atât de caracteristic al artistului, lucrări care au devenit icon-uri ale artei moderne. Filmul este rezultatul unui efort creativ impresionant: peste 60.000 de cadre reale, realizate cu actori, au fost pictate manual în ulei. Ulterior, animaţia a fost realizată în rotoscopie, produsul final fiind o îmbinare de live-action şi pictură. Filmul va putea fi văzut în reluare la Cinema One, situat în Coresi Shopping Resort, vineri, 29 iunie, de la 19.00.

Creepy Animation Night

Un alt titlu de neratat, pentru sâmbătă, 30 iunie, de la 18.00, în The Square, este „Vendetă în stil american / Revengeance”, o aventură populată de bande de motociclişti, secte ciudate şi poliţişti corupţi, în regia cunoscutului Bill Plympton, supranumit regele animaţiei independente. 
Centrul Cultural Reduta pregăteşte şi anul acesta una dintre cele mai îndrăgite nopţi din cadrul festivalului Anim’est, Creepy Animation Night, noaptea scurtmetrajelor de animaţie horror şi bizare, selecţionate din toate colţurile lumii şi dedicate publicului adult amator de senzaţii tari.

Minimest pentru cei mici

Secţiunea Minimest, dedicată celor mici, este şi ea prezentă în programul ediţiei de la Braşov cu câteva dintre cele mai îndrăgite filme de animaţie pentru copii: „Incredibila poveste a perei uriaşe / The incredible journey of the Giant Pear”, „Şcoala iepuraşilor / Rabbit School”, „Aventuri fără pereche / Oddsockeaters”, precum şi o selecţie de scurtmetraje despre despre prietenie, curaj, despre diferenţele dintre oameni, despre magie sau despre muzică.
De asemenea, copiii cu vârste între 8 – 12 ani vor putea să participe la o serie de ateliere de animaţie stop-motion sub îndrumarea lui Ion Aramă, regizor, ilustrator şi animator.
Festivalul Anim’est Braşov este organizat de Asociaţia Este’N’Est şi de Asociaţia Animest, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, în colaborare cu Centrul Cultural Reduta.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button