Cultură

[ViDEO] BRAŞOV. Cel mai bun film cu gangsteri, în proiecţie liberă

 

„Încă de când eram mic mi-am dorit să devin gangster”. Aceasta este una din primele şi celebrele replici ale filmului „Goodfellas” („Băieţi buni”), o capodoperă universală în regia marelui Martin Scorsese și în opinia multora cel mai bun film al genului gangster. Filmul are la bază o carte de non-ficțiune numită „Wise Guy” (în traducere „Băiatul deștept”), scrisă de jurnalistul de investigație Nicholas Pileggi. Filmul rămâne destul de fidel întâmplărilor din carte spunând astfel povestea mafiotului Henry Hill în New York-ul anilor ’50. Diferența majoră este că în carte relatările sunt făcute într-o manieră jurnalistică, la persoana a treia, iar filmul este narat, la persoana întâi, de către personajul lui Henry, pentru a crea o legătura intimă între spectatori și protagoniști.
Un geniu al poveștilor bine spuse, Scorsese îi are în distribuţie pe Ray Liotta (cel mai bun rol al său), pe Robert De Niro (o prestație de luat notițe) și pe Joe Pesci – premiul Oscar pentru rol secundar.

Sunteţi aşteptaţi astăzi, de la ora 20.00, la Librăria Șt. O. Iosif la proiecția acestui film excepțional, proiecţia lunii octombrie. Intrarea este liberă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button