Cultură

[ViDEO] BRAŞOV. Biserica Sf. Martin se deschide special doar pentru câteva ore

 

Festivalul Musica Barcensis 2017 ajunge la final la acest sfârșit de săptămână, după ce a reunit timp de opt săptămâni soliști, ansambluri corale și instrumentale, tineri muzicieni în devenire, orchestre și artiști locali, din țară și străinătate. Ultimul week-end din august propune două programe variate cu repertoriu tematic.

Sâmbătă, 26 august 2017, la ora 19.00, biserica evanghelică Sf. Martin (foto) din Brașov va găzdui concertul susținut de ansamblul Thalia Winds (Sibiu), alcătuit din Oana Bădescu, flaut (Sibiu), Klaus Philippi, oboi (Sibiu), Ciprian Dancu, clarinet (Sibiu), Ovidiu Borz, fagot (Sibiu) și Sebastian Botea, corn (Brașov).Cei cinci  muzicieni vor concerta aici în premieră, biserica fiind deschisă publicului special pentru acest eveniment. Programul conține lucrarea lui Carl NielsenCvintet op. 43 pentru flaut, oboi/corn englez, clarinet, corn și fagot, a cărei interpretare va alterna, în etape multiple, cu citirea în limba română a basmului „Cinci dintr-o păstaie” de H.Chr. Andersen, și proiecții video; un concert inedit adresat deopotrivă celor  mari și celor mici.
Duminică, 27 august 2017, la ora 17.00, biserica evanghelică din Prejmer va fi cadrul ultimului concert al acestei ediții a Festivalului Musica Barcensis. Corul de tineret al Bisericii Negre, Jugendbachchor și orchestra de cameră Capella Coronensis, condusă de Steffen Schlandt, vor face o incursiune în istoria muzicală în sfera muzicii sacre la 500 de ani de Reformă luterană. În program se regăsesc piese ale unor compozitori precum Johannes Honterus, Martin Luther, Dietrich Buxtehude, J. Michael Bach, J.S.Bach,  Gottfried A. Homillius, Rudolf Lassel sau  Hans Peter Türk.
Intrarea la concerte este liberă.
Ediția a VIII-a a Festivalului Musica Barcensis a realizat o excursie muzicală pe urmele organistului Michael Schuster, concerte cu repertorii și stiluri diferite –   în total 17 concerte în 11 biserici fortificate, 261 de muzicieni din 7 țări, 5 concerte cu tineri muzicieni, prime audiții, peste 100 de compozitori din diferite epoci, ansambluri corale, instrumentale, soliști și muzică de orgă.
„Mulțumim tuturor celor care au susținut cele peste două luni de muzică clasică în vechile biserici fortificate din Țara Bârsei: artiști, sponsori și parteneri, parteneri media, și nu în ultimul rând, publicului cald și numeros, și vă invităm cu drag la ultimele două concerte ale acestei ediții”, spun reprezentanţii Forum Arte, principalul organizator al festivalului.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button