Cultură

[ViDEO] BRAȘOV. Ascultați „Sunetul pietrei” într-un cadru natural de vis! Concert de operă într-un vulcan

 

Festivalul „Sunetul pietrei”, ajuns la cea de-a treia ediție, va anima în weekend (3 și 4 august) comuna Racoș și punctele sale de atracție: atât cele naturale – Vulcanul stins, Coloanele de Bazalt și Lacul de Smarald, cât și cele arhitecturale, cum este Castelul Sükösd-Bethlen, edificiu medieval datând din 1636.

Potrivit organizatorilor de la Asociația Carpaterra, se anunță un eveniment spectaculos, dedicat tuturor iubitorilor de artă și de natură. Punctul culminant al festivalului îl va constitui un recital de operă în interiorul Vulcanului stins, avându-i ca protagoniști pe artiștii Operei Brașov.

Festivalul este inclus în proiectul „Vulcanul Racoșului – resursă de dezvoltare culturală”, cofinanțat cu 49.000 lei de Consiliul Județean Brașov, în cadrul Programului de finanțări nerambursabile din bugetul propriu al județului acordate proiectelor culturale din anul 2019.

Toate detaliile au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă la care au participat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, Cătălin Cantor, președintele Asociației Carpaterra, și Ovidiu Savu, șef de secție la Muzeul „Casa Mureșenilor”. 

Ca și în anii precedenți, participarea la festival este gratuită.

Concepul de la care a pornit acest eveniment, cu trei ani în urmă, a fost de promovare a zonei prin „ziua pietrei”. Succesul avut cu primele două ediții i-a făcut pe organizatori să extindă festivalul pe parcursul a două zile, cu un program special. Cătălin Cantor a invitat Opera Brașov să susțină un concert în interiorul vulcanului stins de la Racoș iar Opereta din Cluj-Napoca, în curtea Castelulului Sükösd-Bethlen. Tot la Castel se poate vizita o expoziție de roci în Turnul Domnișoarelor. 

În cadrul Festivalului „Sunetul Pietrei” este organizată și o excursie ghidată la situl arheologic dacic Piatra Detunată, ghid fiind istoricul Ovidiu Savu. De asemenea, poate fi văzut documentarul realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, „Parcurile Americane”. La festival va fi prezent și un artist local, sculptor în piatră. Racoșul are o tradiție de a lucra cu piatra începând din 1880, când s-a început prima exploatare de piatră. Vor mai fi ateliere pentru copii, în care aceștia pot învăța despre roci, plante și insecte. Nu va lipsi nici târgul cu produse locale, meșteșugărești și mâncare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button