Cultură

[ViDEO] „Ana, mon amour” a câștigat Ursul de Argint

  • danabunescu.jpg
 

Coproducţie româno-germano-franceză, filmul „Ana, mon amour” (video), al regizorului român Călin Peter Netzer, a câștigat Ursul de Argint pentru cea mai bună contribuție artistică, în cadrul galei de premiere a Festivalului Internațional de Film de la Berlin desfășurată sâmbătă seara. Premiul a fost acordat Danei Bunescu (foto 2) pentru montajul acestui film, care este analiza unei povești de dragoste, o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate și delicate momente din evoluția unui cuplu.
„Ana, mon amour” a fost proiectat în premieră mondială, vineri seara, în cadrul competiției oficiale a prestigiosului festival de la Berlin, pe marile ecrane din România putând fi vizionat începând din 3 martie. Scenariul este semnat de Călin Peter Netzer, Cezar Paul Bădescu și Iulia Lumânare și a fost inspirat de romanul „Luminița, mon amour” scris de Cezar Paul Bădescu. Regizorul Călin Peter Netzer este laureat al premiului „Ursul de Aur” în 2013, cu filmul „Poziția Copilului”.

„Ne-am bucurat foarte tare pentru Dana, pentru că premiul a fost pentru contribuția artistică deosebită. E un premiu pe care-l merită pe deplin și mă bucur foarte tare. Sincer să fiu, nu m-am așteptat”, a spus Călin Peter Netzer.

„Ana, mon amour” este analiza unei povești de dragoste, o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate și delicate momente din evoluția unui cuplu. Protagoniștii, Toma și Ana, se cunosc în facultate, se apropie rapid și încep o relație de iubire care devine în scurt timp o luptă contra tuturor. Din cauza unor probleme din copilărie, Ana are frecvent atacuri de panică, iar Toma își asumă rolul de protector necondiționat. Deși pare să dețină controlul asupra relației, ani mai târziu el se trezește gravitând în jurul unei femei pe care nu o poate înțelege, forțându-se până la limită în încercarea de a o salva.

Foto 2: Michael Sohn/AP, via Agerpres

Citiți și:

Update. Berlinala 2017. La cine au ajuns Ursul de Aur și Marele Premiu al Juriului

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button