Cultură

Vampirii, vârcolacii şi vrăjitoarele îşi dau întâlnire la Braşov, la cea de-a patra ediţie Dracula Film Festival

 

Cea de-a patra ediţie Dracula Film Festival va începe peste două zile, aducând la Braşov filme horror, concerte rock, dar şi conferinţe pe teme precum vrăjitoria. Principalele evenimente vor avea loc la Teatrul „Sică Alexandrescu”, la Cinemateca Patria şi la Centrul Cultural Reduta.

În acest an, evenimentul cultural beneficiază de finanţare din trei părţi: de la Primăria Braşov 80.000 de lei, de la Consiliul Judeţean Braşov 45.000 de lei şi de la Centrul Naţional al Cinematografiei 30.000 de lei, în condiţiile în care bugetul total este de 200.000 lei.

În cadrul festivalului, braşovenii vor avea ocazia să vizioneze peliculele „Vrăjitoarele din Eastwick”/ „The Witches of Eastwick” (r. George Miller, 1987) și „The Witch” (r. Robert Eggers, 2015). Intrarea la aceste două proiecţii va fi liberă, precum şi la conferinţele moderate de directorul Muzeului Judeţean de Istorie Braşov, Nicolae Pepene. Este vorba despre trei conferinţe:
„Virtute și vrăjitorie. Portrete feminine brașovene în epoca premodernă” (invitat Irina Mastan, istoric), „Despre viață, moarte și trup din perspectiva legendelor mai vechi și mai noi” (invitat Laura Iliescu, senior researcher la Institutul de Etnografie și Folclor „Constantin Brăiloiu” Sibiu, și „Dracula vă invită în Republica Socialistă România” (invitat Liviu Tofan – Institutul Român pentru Istorie Recentă).

Filme proiectate în premieră în România

În cadrul festivalului vor fi proiectate în premieră în România două filme: cel mai recent din seria Blair Witch „care a dat lovitura de box office și a beneficiat de laudele pasionaților de filme de groază” şi Camera terorii (r. D.J. Caruso, 2016), un thriller supranatural cu Kate Beckinsale, conform reprezentanţilor Asociaţiei Culturale Fanzin – care organizează evenimentul.
Programul Dracula Film Festival poate fi accesat aici: http://www.draculafilm.ro/program/

Peste 30 de filme sunt în competiţie în cadrul festivalului

Anul acesta, organizatorii au ales 33 de filme în competiţiile Dracula Film Festival. Astfel, pentru trofeul Dracula concurează şase lungmetraje din Rusia, Ungaria, Suedia, Danemarca, Serbia și Marea Britanie, premiul fiind de 1.000 de euro. Pentru trofeul Little Dracula au fost selectate 19 scurtmetraje, majoritatea europene, dar şi din Mexic şi Australia, cu vârcolaci, vampiri, vrăjitoare, criminali notorii etc.. Vor fi două secţiuni de scurtmetraje: româneşti şi internaţionale.
De asemenea, ca noutate, va exista categoria „Dracula digital”, care se adresează tinerilor între 16 şi 19 ani. Organizatorii au selectat deja cinci echipe care vor avea de realizat câte un filmuleţ de trei minute, în timpul festivalului, cu telefonul mobil, pe o temă ce le va fi comunicată. Premiul pus la bătaie este de 500 de euro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button