Cultură

Update. Berlinala 2017. La cine au ajuns Ursul de Aur și Marele Premiu al Juriului

 

România, prin montajul de excepție al Danei Bunescu la filmul „Ana, mon amour”, a obținut Ursul de Argint la ceremonia de premiere a ediției 2017 a Festivalului Internațional de Film desfășurată sâmbătă seara la Berlin.

Pelicula „On body and soul”, o poveste de dragoste poetică ce se derulează într-un abator, a câștigat Ursul de Aur pentru cel mai bun film din competiția oficială a Berlinalei, primul dintre marile festivaluri de film ale anului.

Marele Premiu al Juriului Berlinalei a fost acordat peliculei franco-senegaleze „Felicite”, regizate de Alain Gomis.

Actorul austriac Georg Friedrich și actrița coreeană Kim Minhee au câștigat Ursul de Argint pentru cea mai bună interpretare masculină, respectiv feminină.

Regizorul finlandez Aki Kaurismaki a câștigat Ursul de Argint pentru cea mai bună regie pentru filmul „Toivon tuolla puolen” („The Other Side of Hope”).

Ursul de Argint pentru cel mai bun scenariu a fost acordat chilianului Sebastián Lelio pentru filmul „A Fantastic Woman”.

Citiți și:

„Ana, mon amour” a câștigat Ursul de Argint


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button