Cultură

Trei concerte inedite, special pentru brașoveni, în Piața Sfatului

FILAfest– Trei concerte speciale pentru brașoveni. Prea puțin spre deloc promovat, astăzi începe la Brașov FILAfest, primul festival al filarmonicilor din România. Însă muzica nu este doar cea clasică. Timp de trei zile, FILAfest aduce pe scena din Piața Sfatului din Brașov, începând cu ora 19.00, trei stiluri muzicale diferite. Va fi muzică de film, fusion folcloric și rock simfonic, în trei concerte de excepție. Acestea sunt susținute de trei filarmonici și de invitații acestora. Filarmonica din Pitești, Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu-Vâlcea alături de Corul Euphonia și Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești, alături de Trupa Pasărea Rock.

Concertele din cadrul celor trei zile de festival vor fi dirijate de reputații Codruț Scurtu și Alexandru Ilie. Vor fi acompaniate de un show incendiar de lumini și grafică video. FILAfest oferă acces liber publicului iubitor de muzică și arte.

De unde a pornit conceptul

Conceptul festivalului a pornit de la dirijorul Alexandru Ilie, președinte al Asociației pentru Promovarea Copiilor și Tinerilor Talentați din România. Acesta își dorește să atragă publicul tânăr către muzica clasică.

„FILAfest se adresează, în mod special, tinerilor de până în 35 de ani. Obiectivul principal e de a promova muzica simfonică în rândul publicului tânăr, de a dezvolta aprecierea moştenirii culturale şi artistice universale. Dar și de a creşte gradul de educaţie prin cultură. Este marea mea dorință, dar și scopul FILAfest. Să dezvoltăm înțelegerea cuprinzătoare a muzicii simfonice ca fenomen contemporan cultural în rândul publicului tânăr prin organizarea de concerte simfonice interpretate de către filarmonicile din țară și concepute într-o manieră ușor de înțeles de către publicul ce este mai puțin familiarizat cu muzica clasică. Pentru atragerea publicului tânăr la prima ediție FILAfest, am ales să abordăm stiluri muzicale alternative față de cel clasic cu care este deja obișnuit publicul, atunci când vine vorba despre orchestre simfonice”, a declarat Alexandru Ilie, citat de „Universul argeșean”.

Vneri 23 septembrie. Prima seară de festival propune publicului un concert dedicat în întregime muzicii de film. Interpretează Filarmonica din Pitești, dirijor Alexandru Ilie.

Musică de film, fusion folcloric și rock simfonic

FILAfest – Trei concerte speciale pentru brașoveni. Sâmbătă, 24 septembrie, în cea de-a doua seară de festival, publicul se va putea bucura de fusion folcloric. Un concert susținut de Corul „Euphonia” al Filarmonicii Râmnicu-Vâlcea, acompaniat de grupul instrumental al acesteia, dirijor Codruț Scurtu. Concertul va începe la ora 19.00. Acesta celebrează muzica folclorică românească, aducându-i un omagiu .

Ultima seară de festival, 25 septembrie, aduce pe scena din Piața Sfatului din Brașov una din cele mai apreciate trupe rock românești – trupa „Pasărea Rock”. Alături de Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie, concertul FILAfest – Rock Simfonic promite a fi un adevărat spectacol de sunet, imagini și lumini, impresionant prin compozițiile și temele rock.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button