Cultură

Traseu marcat către morile BRAŞOVULUI (galerie foto)

  • 01-Pe Tocile_228589.jpg
  • 03-Capu Satului_228590.jpg
  • 02-Variste_228591.jpg
  • 06-Comunala_228592.jpg
  • 04-Pellionis_228593.jpg
  • 05-Valea Rece_228594.jpg
  • 07-Serban_228595.jpg
  • 08-Pietrele lui Solomon_228596.jpg
 

Asociația Împreună pentru Dezvoltarea Comunității anunţă printr-un comunicat că din luna decembrie a fost marcat în cartierul Şchei traseul de drumeție al morilor de altădată. Locuitorii Brașovului și turiștii care ne vizitează orașul pot admira peisajul natural al Şcheiului și descoperi istoria locurilor și amintirile şcheienilor.

Traseul Morilor pornește de la intersecția străzilor Pe Tocile și Egalității (Biserica Sf. Treime), continuă pe străzile Pe Tocile, Învățătorilor și Podu Crețului până la Pietrele lui Solomon.

Stative cu vizor spre locul morilor

„De-a lungul traseului au fost instalate opt stative de lemn cu vizor. Pe fața stativelor sunt prezentate fotografii ale morilor și povestea lor, iar de spatele stativelor este afișată harta cu cele trei trasee de vizitare a troițelor și crucilor din Schei. Informațiile sunt postate în limbile română, engleză, germană și maghiară. Prin vizorul decupat deasupra fotografiei, se poate vedea locul exact în care funcționa odinioară moara descrisă pe stativ”, declară managerul de proiect Kristina Creoșteanu.
Ea precizează că traseele de vizitare din Şcheii Brașovului (trei trasee de vizitare a troițelor și crucilor și un traseu al norilor) fac parte din Planul de promovare turistică a Şcheiului, care a fost elaborat cu implicarea locuitorilor din zonă, în colaborare cu agenții economici locali, cu agențiile de turism din Brașov, cu instituții publice și culturale: Direcția de Cultură a Județului Brașov, Primăria Brașov, Muzeul de Etnografie, Muzeul Prima Școală Românească, Asociația Şcheii Brașovului, Asociația Junilor Brașovului, Asociația Artessentia și alte organizații civice și culturale. Planul cuprinde acțiuni concrete pentru transformarea Şcheiului în destinație turistică și a fost supus spre aprobare Consiliului Local Brașov.
Costurile de realizare și instalare a stativelor pentru marcarea Traseului Morilor au fost de 3.000 de euro.
Harta traseelor de vizitare a Şcheiului Brașovului poate fi consultată la Punctul de informare turistică a Primăriei Brașov, str. Prundului nr. 1 (la parterul Casei Junilor).
Inițiativa se înscrie în proiectul „Cartierul meu, casa mea – Identitatea vecinătăţii”, implementat de Asociația Împreună pentru Dezvoltarea Comunității – AIDC și finanțat prin Fondul pentru Inovare Civică 2016.
Pentru informații oficiale despre acesta accesaţi acest link.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button