Cultură

„Promenada Inimilor”. Premii atractive pentru copii

„Promenada Inimilor”. Premii atractive pentru copii

Copiii sunt invitați la cros, premiile cele mari constând în biciclete. Sâmbătă, de la ora 10.00, în Parcul Tractorul, elevii cărora le place să alerge sunt aşteptaţi să ia startul în „Promenada Inimilor”- cros pentru sănătatea inimii. Evenimentul este organizat de Cluburile Rotary Brasov şi Rotary Brasov Kronstadt împreună cu Societatea Română de Cardiologie şi Fundaţia Română a Inimii, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii.

Pentru evenimentul din 8 octombrie, în Parcul Tractorul sunt amenajate patru trasee pe categorii de vârstă, cel mai lung având lungimea de 1,5 km, iar aşteptaţi sunt elevii din casele I-VIII.

Pentru fiecare categorie, premiul cel mare este o bicicletă. Premiul doi va fi o trotinetă, iar premiul trei un skateboard. Alte premii vor fi acordate atât la fete, cât şi la băieţi, pentru primii 10 clasaţi din fiecare categorie.

Ideea proiectului vine din dorinţa de a încuraja mişcarea, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, spun organizatorii. Statisticile în acest domeniu sunt alarmante în ţara noastră.

La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?”, spune prof. dr. Dan Gaiţă, membru în Comitetul de Conducere al European Heart Network.

„Promenada Inimilor”. Premii atractive pentru copii


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button