Cultură

Primul planetariu educaţional mobil a revenit la BRAŞOV

 
Primul planetariu mobil (foto) din România revine de astăzi la Braşov, unde va rămâne până duminică. 
De data aceasta, prezentarea poartă titlul „Exploratori ai Universului: Galileo Galilei şi Curiosity” şi va conţine o hartă 1:1 a boltei cereşti de deasupra Braşovului, însoţită de explicaţii, informaţii privitoare la exploratorii spaţiului, constelaţii şi planete, dar şi o proiecţie 3D a unor asteroizi în mişcare, care poate fi urmărită fără ochelari speciali. De asemenea, cei prezenţi la eveniment se vor lăsa purtaţi de telescopul Hubble în tainele universului, iar la sfârşit vor putea cunoaşte un astronaut de pe Staţia Spaţială Internaţională.
Spectacolele vor avea loc la Eliana mall, în perioada 5-11 decembrie. Durata unei proiecţii este de aproximativ 45 de minute, iar preţul unui bilet este de 10 lei.
„În România există planetarii în foarte puţine oraşe şi, de cele mai multe ori, prezentările care se fac acolo sunt statice, iar vizitatorii asistă pasiv la un discurs înregistrat în prealabil. La Braşov, totul se va petrece în prezenţa unui povestitor unplugged, care va aduce bolta cerească mai aproape de vizitatori, prin poveşti şi informaţii interesante. El va răspunde oricăror curiozităţi ale copiilor şi va interacţiona permanent cu aceştia. Spectacolele noastre se desfăşoară întotdeauna în această formulă, iar răspunsul publicului este mereu unul pozitiv. Credem că planetariul nostru mobil e cu atât mai binevenit pentru copiii din Braşov, cu cât în oraş nu există o astfel de locaţie”, a declarat Adrian Filpişan, iniţiatorul şi coordonatorul principal al Planetariului Mobil Educaţional. Vârsta minimă recomandată pentru vizitatori este de 4 ani, cu însoţitor adult.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button