Cultură

Obama vrea să rescrie regulile Oscarului

 

Președintele american, Barack Obama, și-a exprimat punctul de vedere în legătură cu polemica legată de lipsa artiștilor de culoare de pe lista nominalizărilor la Oscarurile din 2016.

Industria cinematografică „ar trebui să procedeze la fel ca oricare altă industrie, și anume să caute talente și să ofere oportunități tuturor”, a susținut Barack Obama. „Dezbaterea referitoare la Oscar nu este decât expresia acestei chestiuni mai ample: facem ce trebuie ca să ne asigurăm că toți au șanse egale?”, a sintetizat el.

Șeful de la Casa Albă s-a alăturat astfel dezbaterilor care au izbucnit după decizia cineastului american de culoare Spike Lee, care a anunțat că va boicota gala din 28 februarie, în semn de protest față de lipsa candidaților de culoare pentru al al doilea an consecutiv. Ulterior, mai multe staruri de cinema au susținut acest punct de vedere, în timp ce alte vedete au criticat ideea instituirii de cote în așa fel încât minoritățile să poată ajunge mai ușor la Oscaruri. Academia americană de Film, entitatea care decernează prestigioasele distincții, a anunțat zilele trecute că va lua o serie de măsuri pentru o mai mare diversitate.Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button