Cultură

Klaus Iohannis: „România nu are o resursă mai valoroasă și mai apreciată cum este cultura”

  • decorarecotroceni.jpg
 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în această după-amiază, la Palatul Cotroceni, că resursa cea mai valoroasă şi mai apreciată a ţării noastre rămâne cultura.

„România nu are o resursă mai valoroasă şi mai apreciată este cultura. Deseori oamenii care o slujesc sunt și purtătorii speranţelor noastre într-o lume mai bună, luminată de valori, deschisă şi tolerantă, iar cariera dumneavoastră dovedeşte acest lucru”, a afirmat Klaus Iohannis.

Şeful statului i-a decorat, astăzi, pe scriitoarea Nora Iuga și pe Ion Caramitru, directorul Teatrului Național din București. În 17 ianuarie 2017, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care i-a conferit scriitoarei Nora Iuga Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Comandor, „în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa carieră pusă în slujba promovării limbii și culturii literare românești, pentru dăruirea și talentul cu care s-a implicat în promovarea imaginii României în lume”.

De asemenea, în 9 martie 2017, șeful statului a semnat decretul privind decorarea actorului Ion Caramitru cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, în semn de „înaltă apreciere pentru întreaga sa carieră pusă în slujba teatrului și filmului, pentru dăruirea și profesionalismul de care a dat dovadă în domeniul managementului cultural, precum și pentru promovarea constantă a imaginii țării noastre în lume”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button