Cultură

EXCLUSIV. BRAȘOV. Preotul militar al Jandarmeriei are o misiune specială

 

Lumina Sfântă de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim va fi adusă în România, sâmbătă seară, cu un avion special, de o delegaţie a a Patriarhiei Române. De la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă cu trei avioane de mici dimensiuni la Suceava, Satu Mare, cu escală în Cluj-Napoca şi Timişoara, pentru clerul şi credincioşii ortodocşi din nordul şi vestul ţării. Chiar dacă municipiul nostru nu are aeroport, și în acest an, Lumina Sfântă va ajunge şi la toate bisericile ortodoxe din Braşov, dar şi din împrejurimi, de unde va fi oferită tuturor în noaptea de Înviere.
Anunțul oficial privind aducerea Luminii Sfinte încă nu a fost făcut pe site-ul Patriarhiei, dar preotul militar al Inspectoratului Județean de Jandarmi, pr. Epaminond Ioan Boroș, ne-a dezvăluit că, așa cum face de aproape zece ani, a primit deja această misiune de-a aduce la Brașov și nu numai candela cu Lumina Sfântă. El va fi însoțit de militari ai IJJ Brașov, care s-au oferit voluntar, nefiind vorba de o acțiune gestionată de instituție.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button