Cultură

BRAȘOVUL găzduiește prima ediție a Festivalului „Urbaniada”

 

Prima ediție a Festivalului de artă și cultură urbană „Urbaniada” se va desfășura pe Aleea de Sub Tâmpa din municipiul Brașov, între 12 și 14 august.

Potrivit organizatorilor, festivalul va conecta comunitatea din Brașov prin artă și activități sportive. Acest festival de cultură urbană a fost creat din dorința de a redefini atmosfera citadină brașoveană cu concerte live, competiții și demonstrații artistice și sportive, ateliere de artă cu vânzare, intervenții culturale și instalații interactive.

„Festivalul are două componente: componenta artistică și componenta sportivă. Pe partea sportivă, a sporturilor urbane, avem skate, role și bike, două zone, un setup de rampe, avem un big-air, adică o pernă uriașă de la cei de la NH. Aceștia vor face trick-uri de joi până sâmbătă (…). Partea de artă înseamnă o serie de evenimente, pentru toate gusturile; unul ar fi Telegram Analog, alături de Poșta Română, prin care vom trimite cărți poștale în prealabil timbrate, cu ilustrații făcute de trei ilustratori consacrați: George Roșu, Alex Baciu și Homeboy. Participanții pot, în timpul evenimentului, să trimită gratuit aceste cărți poștale către cei dragi. Un alt eveniment ar fi cel pe care îl facem alături de BookCity, cu Vasile Leac, un poet contemporan, și Cristian Stan. La acestea se adaugă performance-ul de sinestezie al Roxanei Ardeleanu, din București, și workshopuri de explorare corporală, alături de Claudia Tancău (…). Componenta muzicală, pentru care suntem foarte mândri și entuziasmați, va fi Simion Bogdan, ultimul cobzar din țară, cu Lăutarii de mătase, care vine în Brașov pentru prima oară. Acesta este un eveniment oferit în colaborare cu Centrul Cultural Reduta. Totodată, în cadrul evenimentului – fiind un eveniment gratuit – îi invităm pe participanți să ajute Asociația Arc Social. Vom instala două urne și cei care doresc să facă donații o pot face pentru două cauze, și anume tinerii cu sindrom Down și comunitatea romă”, a precizat Irene Raicelai, director artistic Urbaniada.

Mai multe informații despre festival – AICI


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button