Cultură

BRAȘOV. Ziua internațională a romilor

  • prefectCJromi3_234068.jpg
  • prefectCJromi1_234066.jpg
  • prefectCJromi_234065.jpg
 

Mai mulți reprezentanți ai comunităților de romi din județul Brașov au fost premiați, cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor, care se sărbătorește în fiecare an pe 8 aprilie. „Acțiunea «Gala Stelelor Comunității Rome Brașovene» are ca scop consacrarea zilei de 8 aprilie ca sărbătoare dedicată persoanelor de etnie romă. Acest eveniment presupune recunoașterea activității reprezentanților comunității rome din județul Brașov cu rezultate deosebite în activitatea acestora, în cadrul instituțiilor publice locale și județene (mediatori sanitari, mediatori școlari, experți locali romi, inspectori în cadrul IȘJ, consilieri în cadrul BJR, lideri romi și studenți). De asemenea evenimentul are ca obiectiv specific informarea liderilor locali, reprezentanți ai etniei rome din județul Brașov, cu privire la importanța zilei de 8 aprilie raportat la îmbunătățirea imaginii de ansamblu a etniei rome la nivel local, județean și național”, a declarat Ionuț Androne de la Partida Romilor Pro Europa Făgăraș.

Evenimentul a avut loc  în sala 120 din clădirea Prefecturii și a Consiliului Județean Brașov, în prezența prefectului Marian Rasaliu și a președintelui CJ Adrian Veștea.

„Pe 8 aprilie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a romilor, o dată aleasă după organizarea primului Congres al romilor de pretutindeni, care s-a desfăşurat la Londra în 1971. De atunci, au avut loc mai multe congrese mondiale ale romilor, având ca scop standardizarea limbii romani, revendicarea drepturilor civile ale romilor, obținerea de compensații pentru suferințele din al doilea război mondial, îmbunătățirea situației educaționale si păstrarea culturii și limbii romani. Instituția Prefectului s-a implicat, de-a lungul timpului, în viața comunității de romi din județul Brașov și vă asigur că aceste acțiuni vor avea continuitate. Prin implicarea reprezentanților Biroului Județean pentru Romi, din cadrul instituției noastre, monitorizăm permanent acest grup social, elaborând printre altele planul judeţean de măsuri privind incluziunea minorităţii rome, prin armonizarea principalelor nevoi ale comunității locuite de cetăţeni aparţinând acestei etnii. Vreau să vă asigur că voi sprijini proiectele adresate romilor cu dorința de a face pași importanți în creșterea accesului la educație și dezvoltare profesională. În această zi de sărbătoare vă transmit gânduri bune și «La mulți ani!»”, este mesajul prefectului Brașovului, Marian Rasaliu, cu acest prilej.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button