Cultură

BRAȘOV. Vivaldi vs Piazzola, pe un Stradivarius din 1675

 

Kamerata Kronstadt îi aşteaptă pe braşoveni la singurul său eveniment estival 2016, „Vivaldi vs Piazzolla”, mâine, de la ora 19.00, la Sala Patria. Fantastica violonistă Rebekka Hartmann va interpreta Anotimpurile de Vivaldi şi Anotimpurile de Pizzolla. Patru anotimpuri, fiecare în două ipostaze sonore diferite, în aceeaşi seară, pe o vioară Stradivarius din anul 1675. Cele opt anotimpuri vor fi colorate de scurte intervenţii poetice ale actriţei Camelia Paraschiv Katai.
Născută în Munchen în 1981, Rebekka Hartmann a început să cânte la vioară când avea doar 5 ani. Şi-a continuat studiile în Munchen şi în Los Angeles. A susţinut numeroase masterclass-uri internaţionale şi colaborări. Rebekka Hartmann a câştigat numeroase premii internaţionale şi a susţinut concerte în China, SUA, Marea Britanie, Austria şi Elveţia, precum şi recitaluri la festivaluri importante, cu orchestre de elită precum Orchestrele Simfonice Peking, Bamberg, Aachen, Orchestra de Cameră Württemberg şi Orchestra de Cameră Germană. Repertoriul său acoperă toată gama de lucrări pentru vioară, de la interpretarea barocului timpuriu până la lucrări moderne. În 2006, şi-a lansat mult aclamatul CD de debut cu interpretări solo de J.S. Bach, Paul Hindemith şi B.A. Zimmerman. Pentru CD-ul „Naşterea Viorii” (2011), Rebekka Hartmann a primit premiul ECHO KLASSIK 2012 la categoria „Performanţa Solo a anului”.

Casieria de la Sala Patria va fi deschisă doar cu două ore înaintea concertului de miercuri. Până atunci, puteţi achiziţiona bilete de la librăria Okian, de la agentiile TUI Travel (Piaţa Sfatului, Coresi şi Calea Bucureşti), sau online, de pe bilet.ro. Preţul biletelor este de 35 sau 50 de lei, în funcţie de locul din sală.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button