Cultură

BRAȘOV. Stagiunea concertelor de orgă, la final

 

A 63-a stagiune a concertelor estivale de orgă de la Biserica Neagră a ajuns la final. Concertul care va închide stagiunea 2015 va avea loc marți, 29 septembrie, de la ora 18.00, și îi va aduce din nou în fața publicului pe organiștii brașoveni Paul Cristian, Hans Eckart Schlandt (foto) și Steffen Schlandt.

Pentru concertul cu numărul 36 din această stagiune, cei trei organiști vor da glas celor patru orgi aflate în acest moment în Biserica Neagră: orga din Rupea, orga Hesse, orga din Hamba și orgă Buchholz.

Alături de organiștii brașoveni au mai concertat, pe parcursul celor patru luni, muzicieni din țară și străinătate, reconfirmând caracterul internațional al stagiunii concertelor de orgă. Au fost prezenți organiști din Elvetia, Germania, Ungaria, Italia, Norvegia si chiar din Japonia și SUA.

Ultimul concert de orgă din cadrul stagiunii estivale nu reprezintă și ultimul concert al Bisericii Negre din anul 2015. Următorul concert va avea loc în data de 20 octombrie și va fi susținut de Corul Rachmaninov din Kiel (Germania), iar la final de an sunt programate încă trei concerte pentru iubitorii muzicii sacre.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button