Cultură

BRAȘOV. Sonorităţi muzicale în Bastionul Artiştilor

 

Managerul Filarmonicii Braşov, Anton Niculescu – la violoncel şi dirijorul care de această dată va fi în postura de pianist – Koichiro Kanno. Ei le vor oferi melomanilor un concert special astăzi, de la ora 19.00, la Bastionul Artiştilor. Programul concertului cameral instrumental va cuprinde lucrări din Bach şi Ceaikovski. Lucrări de referință, un moment în care virtuozitatea își va găsi reflecția în dialogul muzical dintre violoncel și pian. Programul reflecă mobilitatea extraordinară ce face parte din sfera muzicii cameral. Structura lui îşi propune să evidenţieze modul armonios în care cele două instrumente fuzionează, punând în valoare capacitatea acestora de a sensibiliza şi de a transmite publicului emoţii, trăiri şi sentimente.

Artiști cu cariere impresionante

Reperele profesionale ale celor doi artiști ne-au fost oferite de Alexandra Grancea, PR al Filarmonicii Brașov/

Anton Niculescu, născut la București într-o familie de muzicieni, deja solist consacrat la 14 ani cu Filarmonica Moldovei, a studiat cu Radu Aldulescu, Antonio Janigro, Danil Safran. În paralel cu o intensă activitate concertistică, violoncelistul Anton Niculescu a ocupat, în cariera sa, posturi de mare prestigiu: prim-violoncelist la Teatrul „Scala” din Milano şi la „Teatro Comunale” din Florenţa.
Susține în mod  regulat  sesiuni de Master-Classes în toată lumea și face parte din juriile competițiilor internaționale. Este director general al Filarmonicii Brașov și director artistic al „Orchestrei de cameră românești” și membru de onoare al Academiei Filarmonicii din Bologna, fondată în 1666. Cântă regulat cu „Ensamblarea Oistrach” (Trio, Cvartetul, Quintet), cu „Șirul din Zurich Trio”, cu „Vienna Trio” și cu pianiști celebri precum Bruno Canino, Pavel Gililov etc.

Datorită talentului său de excepţie, sensibilităţii, muzicalităţii, tehnicii brillante şi seriozităţii sale, numele violoncelistului Anton Niculescu s-a impus pregnant în viaţa muzicală internaţională, astfel că a fost invitat să concerteze pe scene de mare renume din Europa, Statele Unite, Japonia, Rusia, Brazilia, Turcia, Coreea, Mexic, Arabia Saudită, China, Hong Kong, Africa de Sud, America de Sud, unde a susţinut turnee de concerte şi recitaluri.

Instrumentul său este un Pietro Guarnierius ce datează din anul 1709, violoncelistul Anton Niculescu fiind unul dintre cei mai de succes interpreți din repertoriu.

Koichiro Kanno, născut în Tokyo, Japonia, în 1971, a început să studieze pianul  la vîrsta de cinciani; în perioada 1990-1995 a studiat la Academia de Muzică Toho-gakuen din Tokyo, cu profesoriiMorihiro Okabe, Naoto Otomoşi Kazushi Ono (dirijat), Sumio Miwa (trombon), Mariko Morokuma (pian) şi Motoko Nabeshima (clavecinşi bas continuu).

A fost distins cu premii la concursurile internaţionale de dirijat Dinu Niculescu, Braşov (1996), Bartók Opera Conducting Competition, Cluj-Napoca (2007), Concorso Internazionale Luigi Mancinelli per direttorid’opera, Orvieto (Italia, 2008) şi în anul 2009 la Blue Danube International Opera Conducting Competition, Burgas (Bulgaria); de asemenea a fost finalist la Le concours international de jeunes chefs d’orchestredeBesancon, Franţa (2003 şi 2005).

Din anul 1995, Koichiro Kanno a început să se integreze în viaţa muzicală românească, fiind succesiv sau concomitent trombonist al Filarmonicii „Gheorghe Dima” din Braşov (1995-1997), corepetitor la Opera din Braşov (1995-1997), profesor corepetitor la Liceul de Muzică din Braşov (1996-1999), dirijor la Opera din Braşov (1997-2001), profesor asociat la clasa de trombon a Facultăţii de Muzică din Universitatea „Transilvania” din Braşov (1997-2003) şi la clasa de operă a aceleiaşi facultăţi (1998-2000).

Biletele se vor găsi la vânzare la eveniment, începând cu ora 17.00.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button