Cultură

BRAȘOV. Se mai scrie literatură SF

 

CenaKLUb Tiuk (113) vă invită la lansarea volumului „Singurătatea singularității” de Alexandru Lamba, apărut în 2018. Ca de obicei, evenimentul include lectură, prezentare, dialog, autografe. Invitaţi speciali Cristina Nemerovschi, Alexandru Voicescu. Moderator: Mihail Vakulovski. Evenimentul literar are loc astăzi, de la ora 18:30, la Librăria Humanitas Brașov. Intrarea este liberă.
Alexandru Lamba s-a născut în 1980, la Brașov. A absolvit facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității Transilvania Brașov. În prezent lucrează în domeniul IT. A debutat în paginile Gazetei SF în 2013, publicând apoi mai multe povestiri în aceeași publicație, precum și în revistele Nautilus, Ficțiuni, Fantastica, Helion, EgoPhobia și Argos Magazine. A debutat pe hârtie în martie 2015, în revista Galileo Science Fiction & Fantasy (Millennium Books, 2015), publicând apoi în Colecția de Povestiri Științifico-Fantastice (CPSF) Anticipația (Nemira, 2015) și în revista Știință și tehnică (2016). Este prezent în Almanahul Anticipația 2016 (Nemira, 2015) și în antologiile Argos Doi (MediaTech & Texarom, 2015), EXIT povestiri de dincolo (Eagle, 2016), GALAXIS noua operă spațială (Eagle, 2016) și în volumul 3.3 (Tritonic 2016). A debutat în volum propriu cu romanul Sub steaua infraroșie (Tritonic, 2016), iar anul următor a publicat al doilea roman, Arhitecții speranței (Tritonic, 2017). De la începutul lui 2015 conduce fanzinul Gazeta SF. În 2016 a i-a fost acordat la Barcelona premiul Chrysalis, de încurajare, al Convenției Societății Europene de Science Fiction (Eurocon/ESFS).

„Deocamdată cea mai mare plăcere îmi face să scriu SF. Și, știi și tu cum e, dacă autorului nu-i place ce scrie, cititorului cu siguranță nu-i va plăcea. Nu pot spune că nu-mi place deloc să scriu altceva, dar nu am nici acea satisfacție pe care o am atunci când explorez imaginar viitorul și-mi dau cu presupusul despre ce va fi, despre tehnologia anilor care vor urma, despre problemele pe care ea le va fi creat și rezolvat, despre mersul societății ca răspuns la aceste probleme și așa mai departe. Literatura mainstream nu-mi oferă atât de multă libertate, nici un teren de joacă atât de bogat. Poate, cândva, voi încerca să scriu și altceva, dar deocamdată rămân la literatura de anticipație”, spune Alexandru Lamba.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button