Cultură

BRAȘOV. Primul eveniment artistic din acest an

 

Publicul brașovean are o ocazie extraordinară să participe la un eveniment cu adevărat excepțional subliniat de performanțele unui artist de vârf. Aflat în topul celor mai buni 10 pianişti tineri ai lumii, conform BBC Music Magazine, Eduard Kunz se va afla astăzi, de la ora 19/00,  pe scena Sălii Patria a Filarmonicii Brașov. Concertul are loc în deschiderea ediției a patra a masterclass-ului internațional al acestuia, ce va avea loc în perioada 4-9 ianuarie.

Performanțele lui Eduard Kunz sunt descrise ca aparținând unei alte lumi, criticii considerându-l un artist magnific, extrem de comunicativ și de inteligent.  Eduard Kunz a susţinut recitaluri alături de peste 70 de orchestre de renume mondial, iar printre concertele sale se numără cele de la Wigmore Hall în Londra, Louvre în Paris, Concertgebouw în Amsterdam, Milan’s Sala Verdi, Barcelona’s Palau, Tokio’s Bunka Kaikan, Kyoto Concert Hall,  Dubai Concert Series, Festivalurile December Nights şi Duzhniki. Artistul a fost premiat în nenumărate rânduri la competiţiile internaționale, fiind laureat cu 13 titluri de locul I la cele mai importante competiţii, inclusiv marele premiu la Competiția Enescu în București şi medalii de aur la competiţii în New Orleans, USA şi la The Paderewski în Polonia.
De aproape 10 ani, Eduard a tot susținut concerte în România, unele împreună cu marele violonist Alexandu Tomescu alături de care a prezentat publicului român lucrările lui Enescu pentru pian și vioară.

Eduard este un profesor pasionat prezent în fața claselor de studenți excepționali la cele mai importante conservatoare din lume.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button