BRAȘOV. Pian adus special pentru „Transylvanian International Piano Competition”
Pentru o săptămână, elevi şi studenţi talentaţi din 10 ţări se vor întrece la Braşov în cadrul „Transylvanian International Piano Competition”, ediţia a II-a. Concurenţii au vârste cuprinse între 7 şi 28 ani şi vin din cele mai bune şcoli şi universităţi de muzică. Concertele vor avea loc la Centrul Cultural Reduta şi toate vor fi ţinute pe pianul Bösendorfer 280 Vienna Concert adus din Viena pentru cea de-a doua ediţie a concursului, potrivit organizatorului – Ioan-Dragoş Dimitriu.
Pe lângă tinerii din competiţie, în faţa braşovenilor vor evalua şi artişti deja consacraţi. Astfel, în 9 iulie, începând cu 19.00, va cânta Cadmiel Boţac, câştigătorul ediţiei 2017. În 11 iulie, de la aceeaşi oră este programat Concertul dedicat Centenarului României, pregătit de Horia Mihail, Corina Ibănescu şi Ioan-Dragoş Dimitriu. Gala Laureaţilor va avea loc în 15 iulie, de la ora 19.30, eveniment în cadrul căruia câştigătorii categoriei D „Young Artists” vor interpreta piese alese de juriu şi li se vor înmâna premiile. Etapa a II-a a categoriei D „Young Artists” şi gala vor fi transmise live pe internet pe www.tipnoc.com.
Juriul este format din Stefan Arnold, profesor Universitatea de Muzică şi Arte Dramatice din Viena şi Universitatea „Hanns Eisler” Berlin, Corina Ibănescu, pianistă şi profesoară de pian la Facultatea de Muzică din Braşov, Antoinette van Zabner, profesoară la Universitatea de Muzică şi Arte Dramatice din Viena, Horia Mihail, pianist braşovean, Ambasador al Muzicii pentru România şi Paolo Baglieri, preşedinte şi director artistic al Academiei italiene Talent Music Master Courses de la Brescia. Transylvanian International Piano Competition, membru al fundaţiei internaţionale Alink-Argerich, îşi propune să creeze un nou centru de excelenţă muzicală la Braşov, dar şi să implementeze un concept inovativ pentru concursurile de pian, susţinându-i pe câştigători într-un mod activ şi după terminarea evenimentului.
„Am participat de-a lungul anilor la multe concursuri de pian, în calitate de concurent sau de ascultător. M-a frapat faptul că există foarte mulţi câştigători de premii, pianişti valoroşi dealtfel, despre care nu se mai aude nimic după un anumit timp. De aceea am creat acest concurs prin care dorim să îi ajutăm pe cei mai valoroşi pianişti care se vor prezenta în concurs să încerce cu ajutorul nostru să pornească o carieră muzicală. Câştigătorii vor beneficia de ajutor profesionist în promovarea lor ca artişti, vor fi incluşi într-un circuit de concerte internaţional şi vor fi puşi în legătură cu personalităţi ale scenei muzicale clasice care îi pot sprijini pe viitor”, a afirmat Ioan-Dragoş Dimitriu, directorul artistic al concursului.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.