BRAȘOV. Ortodocșii prejmereni au biserică sfințită de trei ierarhi
Numeroși credincioși din Prejmer au participat duminică la sfințirea noii biserici din localitate. Slujba a fost oficiată de trei ierarhi: Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, împreună cu Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei și cu Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii.
Lăcașul de cult a primit ca ocrotitori pe Sfinții Trei Ierarhi, pe Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, și pe Sfântul Efrem cel Nou, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului. La Sfânta Liturghie arhierească, răspunsurile liturgice au fost oferite de grupul Anatoly din Brașov. În cadrul slujbei, diaconul Flaviu Mihai Foica a fost hirotonit preot pentru Parohia Buzăiel, județul Brașov.
Cuvântul de învățătură de la Sfânta Liturghie a fost rostit de PS Episcop Andrei, care a tâlcuit Evanghelia citită în această duminică. Credința sutașului L-a impresionat foarte mult pe Domnul Hristos, Care a mers să-i vindece sluga. Mântuitorul putea să facă această minune a vindecării și de la distanță, dar a mers la casa sa pentru a evidenția credința sutașului, dar și smerenia acestuia, a subliniat ierarhul.
La finalul Sfintei Liturghii, IPS Mitropolit Laurențiu a evidențiat importanța și frumusețea evenimentului sfințirii bisericii. „Dacă acum aveți lăcaș de cult sfințit, dumneavoastră trebuie să fiți o biserică vie și să veniți aici ca la un izvor dătător de viață. Să mergem la casele noastre plini de bucurie, o bucurie care să nu piară niciodată și pe care să o dăm și altora pentru ca ea să se înmulțească”, a spus Părintele Mitropolit.
Ierarhul i-a oferit părintelui paroh, protopopul Sorin Șerban, distincția Crucea șaguniană pentru clerici. De asemenea, membrii Adunarii și Consiliului parohial, precum și alți binefăcători au primit acte de cinstire.
Lăcaşul de cult a fost dorit de localnici încă din perioada interbelică, însă Al Doilea Război mondial şi deceniile comunismului au făcut ca el să fie finalizat abia în zilele noastre. Abia în anul 1991 lucrările au fost reluate, prin eforturile preotului Ioan Popescu, iar acum biserica este în stadiul de finalizare a picturii şi a lucrărilor de înfrumuseţare.
Cu ocazia sfințirii bisericii, comunitatea a primit de la centrul eparhial și un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna. Sărbătoarea s-a încheiat cu momentul de închinare a credincioșilor în Sfântul Altar.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.