BRAȘOV. Neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea face dezvăluiri
Prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea, în prezent şef al Departamentului Neurochirurgie și director științific în cadrul Spitalului „Sanador”, București, lansează la Braşov volumul „Călătorii în centrul gândirii – consemnate de Tudor Artenie”. Evenimentul, care are loc astăzi, de la ora 12.00, la Librăria Șt. O. Iosif oferă ocazia întâlnirii cu autorul, cunoscutul și apreciatul prof. dr. neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea. Este o carte-interviu în care medicul, dar și omul se dezvăluie. Aflăm despre copilărie, școală și facultate, despre valorile în care a fost educat. Dr. Ciurea povestește despre profesorul dr. Dimitrie Bagdasar și despre profesorul dr. Constantin Arseni. Sunt relatate întâmplări interesante pentru cititor, care altfel nu ar putea fi cunoscute. Este dezbătută situația neurochirurgiei românești, din perioada comunistă până astăzi, precum și cea a sistemului de sănătate. Un loc aparte îl ocupă, în carte, poveștile despre viață, suferință și vindecare spuse de pacienți. În final, găsim articole de opinie, de analiză politică și socială, iar alte câteva texte reflectă pasiunea profesorului pentru istorie.
Despre prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea
Prof. Alexandru Vlad Ciurea MD., PhD., MSc., Dr. h.c. Mult, este șef al Departamentului Neurochirurgie și Director științific în cadrul Spitalului „Sanador”, București; președinte de Onoare al Societății Române de Neurochirurgie, membru titular al Academiei de Științe Medicale din România, membru titular al Academiei Oamenilor de Știință din România, președinte al WFNS Nominating Commitee (World Federation of Neurosurgical Societies), membru al Academiei Braziliene de Neurochirurgie vicepreședinte al EMN (Euroacademia Multidisciplinaria Neurotraumatologica). vicepreședinte al AMN (Academia Multidisciplinaria Neurotraumatologica, Pheonix, Arizona, SUA).
Prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea a intervenit neurochirurgical cu succes în peste 20.000 de cazuri. A scris peste 103 articole publicate cu indexare PubMed, dintre care 43 indexate și ISI Thomson. Este autor și coautor a 36 de cărți și numeroase capitole în cărți și tratate publicate în România și în străinătate (SUA, Germania, Japonia, Austria) pe teme ca: neurochirurgia, neurologia, nutriția, managementul sistemului de sănătate (5 cărți ca autor). Constribuții științifice deosebite: construcția primei bănci de țesuturi tumorale din Europa de Est, 2003, coordonarea înființării, sub egida Ministerului Sănătății, a primului Centru de Excelență în Neurochirurgie, deschis în anul 2005. Centrul este dotat la cele mai înalte standarde internaționale, inclusiv cu aparatul Leksell Gamma Knife, unic în țările din Sud-Estul Europei; Drena Unitub – Brevet înregistrat la OSIM, 2005. Aplicarea, pentru prima dată în ţară, a tehnicii drenajului ventriculo-peritoneal unishunt-unitub, procedură folosită pe scară largă, la ora actuală, ca metodă de tratament chirurgical la copiii cu hidroencefalie primară şi secundară. Anatomia Ascunsă din Opera lui Michelangelo – Certificat de Inovație înregistrat la OSIM, 2011.
Despre Tudor Artenie
Tudor Artenie este scriitor, poet și publicist. Se află la a patra carte, după două volume de versuri și unul de povestiri. A fost mulți ani jurnalist de presă scrisă, radio și televiziune și realizator de filme documentare. A fost corespondent de război în Transnistria și Bosnia-Herțegovina, iar pentru producțiile de televiziune a fost recompensat de două ori cu premiul Asociației Profesioniștilor de Televiziune din România (APTR). Scrie în fiecare marți în pagina de opinii a cotidianului „România liberă”.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.