Cultură

BRAȘOV. Mozart și cei doi maeștri Ionescu-Galați

 

Melomanii braşoveni sunt aşteptaţi astăzi, de la ora 19.00, la sala Patria, la un concert de excepţie ce îi are în centru pe Mozart, pe rmaestrul dirijor Ilarion Ionescu-Galaţi şi pe fiul său, violonistul Florin Ionescu Galaţi. Concertul oferă un program integral Wolfgang Amadeus Mozart la Filarmonica din Braşov. Orchestra dirijată de Ilarion Ionescu-Galaţi deschide seara muzicală cu Simfonia I în Mi bemol major, scrisă de Mozart la vârsta de 8 ani. Pe scenă va urca apoi Florin Ionescu-Galaţi, care propune publicului Concertul nr. 3 în Sol major pentru vioară şi orchestră, iar în finalul programului va răsuna Simfonia nr. 35 „Haffner”. Concertul va fi găzduit de Sala Patria, de la ora 19.00. Biletele se pot procura astăzi, între orele 16.00 și 19.00 la prețul de 30 de lei (20 de lei pentru elevi, studenți și pensionari).
Muzician de aleasă calitate, spontan, autentic, cu o gestică elegantă, un adevărat profesor de orchestră pe parcursul repetiţiilor, acesta este profilul dirijorului Ilarion Ionescu-Galaţi. A debutat ca solist alături de Orchestra simfonică Radio în anul 1953. Ilarion Ionescu-Galaţi este fondatorul Festivalului Internaţional al Muzicii de Cameră de la Braşov desfăşurat anual fără întrerupere, începând din 1970, timp de 30 de ediţii consecutive. Începând cu ediţia a XXXI-a (2003), I. Ionescu-Galaţi a devenit Director de onoare al Festivalului. De asemenea, a fost Director al Concursului Internaţional de dirijat „Dinu Niculescu” de la Braşov. În concertele sale a colaborat cu solişti consacraţi. A efectuat numeroase înregistrări Radio şi TV la posturile naţionale din Suedia, Spania, Grecia. A susţinut turnee de concerte pe toate cele patru continente.
Violonist virtuoz, Florin Ionescu-Galaţi s-a impus în viaţa muzicală românească ca unul dintre vârfurile generaţiei sale. Născut la Bucureşti, în anul 1970, a început studiul viorii la vârsta de 4 ani, sub îndrumarea tatălui său. Apariţia în public alături de Orchestra Naţională Radio, la vârsta de 10 ani, cu Concertul de vioară de Kabalevski, prevestea un talent neobişnuit ce avea să devină curând cunoscut. Cariera sa internaţională începută în 1982, s-a derulat spectaculos în recitaluri şi concerte alături de ansambluri cunoscute în săli de renume din Europa, SUA şi Japonia. A realizat înregistrări de referinţă pentru posturi de radio sau TV din Germania, Turcia, Franţa, Japonia, SUA.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button