BRAȘOV. „Marșul pentru viață” a creat controverse
Mai mult decât în anii precedenți, „Marșul pentru viață” a creat controverse în mediul virtual, încă de zilele trecute, fiind interpretat ca o manifestare de forță. S-a afirmat că organizatorii și participanții vor cere demisia Guvernului, dar mai ales că promovează interzicerea prin lege a avorturilor.
„Mesajul din acest an este «Ajută mama și copilul ei, ei depind de tine». Este un mesaj pozitiv, adică nu milităm împotriva avortului și nu vrem să interzicem asta prin lege, vrem mai mult să sprijinim mamele și să fie conștiente că au pe cineva alături. Vrem să fim vocea copiilor nenăscuți. Tinerele care rămân însărcinate și nu au nici un sprijin pot să apeleze la noi, în mod concret le putem sprijini și financiar, iar fetele care au făcut un avort putem să le ajutăm să treacă peste trauma avortului. Din nefericire, suntem prima țară, cu numărul cel mai mare de avorturi din Uniunea Europeană. În ultimii 25 de ani, peste 20 milioane de avorturi s-au produs în țara noastră. Este o statistică îngrijorătoare”, a declarat Maria Juravle, președinta Asociației „Studenți pentru Viață”, filiala Brașov, unul dintre organizatorii acțiunii.
Acțiunea a avut loc în 140 de localități din România și Republica Moldova, cea mai mare participare, circa 1.000 de persoane, fiind în București. Peste 200 de persoane, printre care mulți tineri și familii cu copii mici, au participat, la Brașov, la „Marșul pentru viață”. Plecarea s-a făcut din fața Bisericii „Înălțarea Domnului”, aflată în Centrul Civic, pe traseul str.Iuliu Maniu-str.Nicolae Iorga-Biserica Buna Vestire-str.Mureșenilor-Piața Sfatului.
La Marșul pentru viață au luat parte și preoți de la bisericile aflate pe traseu, unde participanții s-au oprit pentru câteva momente și au rostit scurte rugăciuni, însă în acest an nu au mai fost purtate icoane, ci doar baloane colorate. Participanții la Marșul pentru viață au scandat pe traseu „Brașovul trăiește/Viață dăruiește” și „Iisus trăiește/Viață dăruiește”. „Avortul nu este niciodată o soluție”, „Sunt născut în 1991. Mamă îți mulțumesc” (1991 24,1% nașteri-75,9% avorturi), „Fiecare viață este un dar”, „Viața înseamnă dragoste”, se putea citi pe pancartele purtate de participanți.
În Piața Sfatului, în fața Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, preoții și participanții la Marșul pentru viață au spus rugăciuni și au intonat cântece despre mamă și copil. Acțiunea a durat circa două ore. Unii dintre participanți au rămas în lăcașul de cult, unde s-a oficiat Acatistul Bunei Vestiri, dată fiind ziua praznicului. De altfel, marșul se organizează de câțiva ani în preajma sărbătorii din 25 martie. Organizatorul principal al evenimentului a fost în acest an ASCOR (Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români), în parteneriat cu asociațiile Studenți pentru Viață și Tinerii din ziua de azi (la Brașov).
Citiți și:
BRAȘOV. Sâmbătă are loc Marşul pentru viață
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.