Cultură

BRAȘOV. „Marșul pentru viață” a adunat mai puțini participanți

  • Marsul vietii2_208254.jpg
  • Marsul vietii0_208255.jpg
  • Marsul vietii3_208256.jpg
  • Marsul vietii01_208257.jpg
  • Marsul vietii_208258.jpg
  • Marsul vietii4_208259.jpg
  • Marsul vietii6_208260.jpg
  • Marsul vietii5_208261.jpg
  • Marsul vietii7_208262.jpg
 

Mii de persoane au participat, sâmbătă, la „Marșul pentru viață” organizat la Brașov, dar și în alte 100 de localități din țară și, pentru al doilea an, din Republica Moldova, pentru dreptul la viață al tuturor persoanelor începând din momentul concepției, pentru promovarea adopţiei și totodată pentru susţinerea familiei tradiţionale, temelia unei societăţi solide, sănătoase și prospere.

La Brașov (unde în acest an, totuși, au fost mai puțini participanți) a fost a patra acțiune de gen ce are loc, deloc întâmplător, în preajma praznicului de Buna Vestire (25 martie) În acest an, marșul a fost organizat de Asociația Studenților Creștin-Ortodocși (ASCOR), alături de Protopopiatul Ortodox Brașov și Asociaţia „Suflet Transilvan”. Participanții la „Marșul pentru viață”, studenţi și tinere familii cu copii, preoţi, avocaţi, ingineri, funcţionari, profesori, întreprinzători, artiști, pensionari, s-au adunat la Biserica de lemn cu hramul „Înălţarea Domnului” din Centrul Civic, având pancarte și bannere cu poze de bebeluși născuți sau nenăscuți și cu mesaje precum: „Noi toți am fost embrioni”, „Mă bucur că trăiesc”, „Regret că am făcut avort”, „România plânge pruncii avortați! Să abolim pedeapsa cu moartea!”, „Avortul oprește o inimă care bate”, „Salvați copiii nenăscuți, n-au nici o vină că-s făcuți”, „Avortul nu e niciodată o soluție, e întotdeauna un eșec”, „Nu o potențială viață, ci viață cu potențial”, „Avortul nu te face neînsărcinată, te face mama unui copil mort”, „Un copil este un dar de la Dumnezeu”, „Mami, te iubesc, lasă-mă să mă nasc”, „Mamă, ia-mă de mână, nu-mi lua viața!”„Copilul nenăscut, principalul dușman al lumii contemporane”, „Dacă poți citi asta înseamnă că nu ai fost avortat. Sun-o azi pe mama”; „Ați observat că toți care sunt pro-avort au fost născuți?”, „Cel mai sigur loc din lume, pântecele mamei”, „Dacă răspunsul este avortul înseamnă că întrebarea este foarte proastă”și „Bărbaţii adevăraţi aleg viaţa”.

Mesajul pe care marșul a dorit să-l transmită sub sloganul Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie”, este că binele femeii însărcinate nu este opus binelui copilului pe care îl poartă, ci se construiesc unul pe altul, şi că familia şi societatea au de câştigat dacă sprijină femeile în perioada de sarcină, în general, şi femeile aflate în criză de sarcină, în particular.este că fiecare persoană este unică și are o valoare infinită, iar societatea are doar de câștigat dacă sprijină persoanele cu nevoi speciale și, în particular, dacă sprijină o femeie, aflată în criză de sarcină, să nască și să crească persoana pe care o poartă în pântece, un dar către ea și un dar al ei către familie și către întreaga societate. La Brașov, participanții purtând prapuri, icoane, steaguri și cocarde tricolore, pancarte și bannere și intonând cântări religioase, în sunet de toacă, au mărșăluit pe traseul Biserica Înălţarea Domnului (Biserica de Lemn – Centrul Civic), urmând pe Bulevardul 15 Noiembrie,  Iuliu Maniu, Nicolae Iorga, Biserica Buna Vestire, Parcul Central, Zona Modarom, Republicii, Piaţa Sfatului, Mureşenilor, George Bariţiu, Maternitate, George Bariţiu, Piaţa Sfatului.

La maternitate au fost oferite flori tinerelor mame și personalului medical, în timp ce în curte participanții la procesiune au format o mare inimă. „Ne-am oprit aici la Maternitate – cu emoţie, fiindcă mulţi aici am fost aduși pe lume – nu doar ca să le spunem femeilor să nu-și ucidă pruncii din pântece și bărbaţilor să nu le ceară acest lucru, ci să-i și omagiem pe medicii care contribuie la aducerea pe lume a copiilor, care își îndeplinesc menirea”, au spus preoţii prezenţi. În Piața Sfatului, în fața Catedralei Adormirea Maicii Domnului s-au ținut discursuri, iar Corina Nica Evenimentul a culminat cu acatistul Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor, susținut de cinci preoți în biserica din Piața Sfatului.Pe tot parcursul marșului, copiii și tinerii au împărțit trecătorilor fluturași și pliante cu informații despre avort, contracepție, adopţie. Pe Republicii și în Piața Sfatului, unii dintre cei care ieșiseră la promenadă au comentat deranjați, în timp ce alţii făceau chiar glume deplasate.

Marșul pentru viață este o manifestare civică de sprijinire a vieții copilului nenăscut și a femeilor aflate în criza de sarcină. Pentru prima oară a fost organizat în SUA în 1974. În 2008 a avut loc primul Marș pentru viață din România la Timișoara. În 2011 s-a derulat în 4 orașe, numindu-se  „Spune DA vieții”. În 2012 s-a întâmplat în 21 de orașe din România, cu numele „Fiecare copil are dreptul la viață”. A urmat 2013, în 23 de orașe, intitulat „Iubește-i pe amândoi”, 2014 – „Adopția, o alegere nobilă”, 2015 – „Fiecare viață este un dar” (77 de orașe din România și două orașe din Republica Moldova).

Citiți și:

BRAŞOV. Marşul „pentru viață, pentru femeie, pentru familie”

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button