Cultură

BRAŞOV. Întâlnire cu un hocheist devenit scriitor multipremiat

  • Unirea_224172.JPG
 

Colegiul Naţional „Unirea” (foto 2) găzduieşte în această seară o întâlnire cu tânărul François-Henri Désérable (foto 1), jucător de hochei pe gheaţă, devenit scriitor multipremiat. Alături de scriitorul francez va fi Virgil Borcan, lector dr. la Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania Braşov. La eveniment sunt aşteptaţi francofonii şi francofilii, însă nu exclusiv. „Un eveniment destinat publicului braşovean francofon, la care îi aşteptăm pe profesorii de franceză, pe elevii din clasele cu predare în limba franceză, pe toţi cei pe care – indiferent de vârstă sau preocupări – o astfel de întâlnire îi bucură. Cu aceeaşi plăcere îi aşteptăm şi pe aceia care nu sunt vorbitori de limbă franceză”, au precizat reprezentanţii Alianţei Franceze Braşov, organizatoarea întâlnirii.
François-Henri Désérable a fost şi jucător de hochei pe gheaţă. Până acum a publicat „Tu montreras ma tête au peuple”, istorii despre revoluţia franceză, o carte multipremiată. În 2015 a publicat „Evariste”, un volum despre Évariste Galois, un matematician francez care a revoluţionat algebra, dar care a murit la vârsta de 20 de ani, din cauza rănilor suferite într-un duel. În Franţa, cartea a fost considerată „cartea anului 2015”.

 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button