BRAȘOV. Începe FFIR, concentrat în jurul ideii de „granițe” / Nume mari ale muzicii românești, pe scenele festivalului
Ediţia a XIV-a a Festivalului de Film şi Istorii Râşnov (FFIR) începe astzăi și aduce în faţa publicului 21 de filme importante din cinematografia românească şi internaţională. Selecţia de filme de la FFIR 2022 se concentrează în jurul ideii de #Granite / #Borders, spun organizatorii.
Festivalul se va desfășura în perioada 14 august – 4 septembrie.
Conceptul de anul acesta îşi propune să aducă cât mai multe răspunsuri la întrebări şi provocări multiple care ţin de libertăţile individuale şi creative cu care societatea actuală se confruntă.
Respectând tema festivalului, pentru proiecţii au fost alese spaţii care depăşesc limitele convenţionalului.
Astfel, ediţia cu numărul XIV a FFIR urmează să se desfăşoare în mai multe locuri din zona Râşnov, iar proiecţiile vor avea loc în Cetatea Râşnov, La Lift spre Cetate, Piaţa Unirii (Râşnov), Cetatea Feldioara, Promenada Codlea, Parcul Cetate din Hărman şi Bastionul Ţesătorilor din Braşov.
FFIR aduce anul acesta filme şi proiecţii din Belgia, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Franţa, Lituania, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, România, Spania şi Suedia.
Prima proiecţie de film a festivalului va fi pelicula „Un bărbat pe nume Ove”. Filmul va putea fi văzut pe data de 14 august în Braşov, la Bastionul Ţesătorilor.
Programul complet al filmelor Festivalului de Film şi Istorii Râşnov poate fi consultat pe canalele de Social Media ale festivalului şi pe www.ffir.ro. Ca în fiecare an FFIR aduce unicitate şi originalitate în peisajul cinematografic românesc prin proiecţii de film desfăşurate în spaţii deosebite precum cetăţi medievale, pieţe publice, locaţii culturale şi nu numai.
Printre filmele ce vor putea fi urmărite în spaţiile unice FFIR se numără: Belfast (2021, Regia: Kenneth Branagh), Quo Vadis Aida (2019, Regia: Jasmila Zbanic), Mame paralele (2021, Pedro Almodovar), Metronom (2022, Regia: Alexandru Belc), Pentru mine tu eşti Ceauşescu (2021, Regia: Sebastian Mihăilescu), Braşov 1987. Doi ani prea devreme (2017, Liviu Tofan).
Ediția cu numărul XIV a Festivalului de Film și Istorii Râșnov reunește și nume importante din muzica autohtonă românească. Anul acesta, FFIR s-a concentrat din punct de vedere muzical pe artiștii ce reprezintă cel mai bine spiritul festivalului de la Râșnov. Astfel, pentru a marca ediția din 2022 a FFIR pe scena festivalului vor performa următorii artiști: Vița de Vie, Ada Milea, om la lună, Dan Byron, Doru Trăscău, URMA, Dora Gaitanovici, Bosquito, Bucium, Sunt un frate tânăr, Alexandru Andrieș, Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă – Cei 4 corifei.
Concertele FFIR2022 vor avea loc în Brașov și în Cetatea Râșnov. Primul concert din seria FFIR14 va fi susținut de artista Ada Milea pe data de 14 august în Brașov, la Bastionul Țesătorilor.
Cel de-al doilea concert FFIR va fi susținut de formația bucureșteană om la lună în curtea principală a festivalului de la Râșnov. Concertul se va desfășura pe data de 20 august.
Programul complet al concertele Festivalului de Film și Istorii Râșnov poate fi văzut pe canalele de social media ale festivalului și cuprinde:
– Concert Ada Milea – 14 august – Bastionul Țesătorilor
– Concert om la lună – 20 august – Cetatea Râșnov
– Concert Bosquito – 21 august – Cetatea Râșnov
– Concert Bucium – 22 august – Cetatea Râșnov
– Concert Sunt un frate tânăr – 23 august – Cetatea Râșnov
– Concert Dora Gaitanovici – 24 august – Cetatea Râșnov
– Concert Dan Byron & Doru Trăscău – 25 august – Cetatea Râșnov
– Concert URMA – 25 august – Cetatea Râșnov
– Concert Cei 4 corifei -26 august – Cetatea Râșnov
– Concert Vița de vie – 27 august – Cetatea Râșnov
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.