Cultură

BRAŞOV. În premieră, puteţi înnopta în Cetatea Râşnov!

  • cetaterasnov_2.jpg
 

Turiştii care doresc să petreacă un weekend altfel au acum posibilitatea să doarmă, în premieră, în interiorul Cetăţii Râşnov, într-un cort militar. Aceștia vor putea rezerva pe platforma internațională Airbnb unul dintre cele șase corturi militare amplasate în curtea Cetății, în perioada 5 – 6 august, al doilea week-end al Festivalului de Film Istoric Râșnov.
Cu fiecare ediţie a festivalului ne dorim să oferim o experiență completă și unică, prin filmele, muzica și evenimentele pe care le organizăm. De această dată am vrut să mergem mai departe și să le dăm participanților posibilitatea să înnopteze ca niște ostași, în corturi militare, instalate chiar în curtea Cetății Râșnov, un loc plin de încărcătură istorică și reprezentativ pentru cinematografia românească. Să nu uităm că aici au fost înregistrate secvențe pentru cunoscutul film «Nemuritorii», regizat de Sergiu Nicolaescu”, a declarat Mihai Dragomir, coordonatorul Festivalului de Film Istoric Râșnov.
„Această inițiativă are și rolul de a promova patrimoniul cultural al zonei Râşnov, una foarte bogată în istorie și tradiții, care adună anual peste 100.000 de turiști români și străini”, a completat Mihai Dragomir.

Program atractiv

În același timp, participanții care vor alege să rezerve unul dintre corturile, cu o capacitate de până la 4 locuri, se vor bucura de programul Festivalului de Film Istoric Râșnov, care a început în 29 iulie şi se va încheia în 7 august.
Cei care se vor afla la Râșnov în perioada 5 – 7 august vor putea participa la un concert marca Luiza Zan și Dan Byron (5 august) și la un recital Vali Răcilă, Raul Kuşak și Hanno Höfer (6 august). Cinefilii vor putea viziona în această perioadă producții precum „Cinema, mon amour”, „Regina Elisabeta a II-a”,„Războiul Regelui”, „Iarnă Fierbinte: Lupta Ucrainei pentru libertate”, „Sufraggette”, „Bolivar, omul dificultăţilor”.
La festival va putea fi vizitată expoziția „Frânturi de istorie”, care include fotografii, realizate de Dan Drăghicescu, cu mașini de epocă ce aparțin unor familii britanice și este dedicată Zilei Armistițiului (11 noiembrie). În același timp, vor avea la dispozitție și expoziția colectivă “Bilet de lup”, care este un martor al unui ciclu de documentare și prezintă imagini realizate de Augustin Bucur, Veaceslav Cebotari, Cătălin Dobre, Ionuț Pițurescu, Manuela Morar, Andrei Rădulescu și Mihai Țucă.
Fondurile strânse în urma închirierii celor șase corturi vor fi donate grupului de reconstituire istorică „Living Rosenau”.

Citiţi şi:

BRAȘOV. FFIR 2016 se deschide cu un concert Ovidiu Lipan Țăndărică

BRAŞOV. Festivalul de Film Istoric de la Râşnov, sub semnul „(R)Evolution”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare