Cultură

BRAȘOV. În Piața Sfatului puteți călători azi prin 26 de țări

 

Braşovul găzduiește la acest final de săptămână cea de-a VI-a ediţie a festivalului „Ziua multiculturalităţii”. Evenimentul este organizat de Centrul Regional pentru Străini din Braşov, în parteneriat cu Primăria Braşov.
La Sala Patria, a fost prezentată o expoziţia de fotografie „Portrete ale migraţiei”, în care se regăsesc şi portretele a cinci străini care locuiesc în Braşov. Expoziţia este organizată de Ambasada Suediei la Bucureşti, împreună cu Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM România) şi cuprinde 41 de portrete ale străinilor din Suedia şi România.
Astăzi, „Ziua multiculturalităţii” se desfăşoară în Piaţa Sfatului, unde sunt amenajate standuri de prezentare a 26 de ţări. „La aceste standuri sunt expuse obiecte tradiţionale pentru respectivele ţări, dar vor exista şi preparate culinare. De asemenea, pe scena din Piaţa Sfatului vor fi prezentări de dansuri tradiţionale, scurte concerte, iar pe un ecran de mari dimensiuni rulează clipuri de prezentare a statelor participante. Anul acesta, la festival participă 26 de ţări, mai multe cu ;ase decât în 2017”, a declarat coordonatorul Centrului Regional pentru Străini din Braşov, Astrid Hamberger. De asemenea, ea a anunţat că vizitatorii vor primi „paşapoarte”, iar când merg la un stand pot obţine o „viză”.
În ultima zi a festivalului, la Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania, la ora 18.00, va fi prezentat filmul „Străin în paradis”, urmat de o dezbatere privind migraţia. Proiecţia şi dezbaterea sunt susţinute de Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi, care deţine şi drepturile de difuzare a filmului.
„La festivalul din acest an vor fi reprezentate mai multe ambasade din România, printre care cea a Cubei şi cea a Ucrainei”, a mai spus Astrid Hamberger.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Festivalul Ziua Multiculturalității în Brașov este un eveniment anual al Migrant Integration Center Brașov, organizat cu scopul de a educa și de a promova diversitatea culturală. […]

Back to top button