Cultură

BRAȘOV HEROES. Sute de brașoveni se pregătesc deja să devină eroi ai comunității, prin participarea la cursa cu obstacole

 

Sute de brașoveni se pregătesc deja pentru cursa cu obstacole a comunității, Brașov Heroes, ediția a VI-a, dar nu pentru propriul câștig, ci pentru o cauză.

Evenimentul cu scop caritabil, care va avea loc în 2 iunie 2019, în zona de picnic de lângă Lacul Noua, este organizat de Fundația Comunitară Brașov, în colaborare cu Asociaţia Floare de Colţ, Carpathian MTB Trails şi Primăria Municipiului Braşov. 

În acest an au fost înscrise de către ONG-uri sau asociații civice 11 proiecte utile comunității: 

– „Căldură și în clinică nu doar în suflet”. Asociația Care for Dogs, care are un adăpost de 200 de câini aproape de Cărpiniș, a construit o clinică unde pot fi tratate animalele bolnave și unde se pot steriliza căței. Pentru că adăpostul nu are energie electrică și căldură, ar ajuta un sistem de încălzire pentru hala unde stau cățeii.

– „Trambulină pentru viață”. Fundația Bucuria Darului își propune organizarea unei tabere de patru zile pe timpul verii pentru 20 de copii din familii cu posibilități financiare reduse. 

– „Și TU poți fi SUPEREROU!”. ADDIP își dorește să dezvolte abilitățile de gestionare a emoțiilor, de identificare și conștientizare a calităților în cazul a 15 adolescenți proveniți din centrele de plasament, iar o tabără de dezvoltare personală în vacanța de iarnă înainte de Crăciun, la munte, într-o zonă de relaxare și un mediu de învățare ar putea fi cadrul ideal pentru atingerea obiectivului.

– „MUZICA – Vibrație universală!”. Asociația culturală ART Respect are în plan oferirea unei oportunități de pregătire specializată și complexă în domeniul artistic muzical a unui grup de 10 tineri talentați, cu palmares bogat în acest domeniu și cu potențial și dorința de dezvoltare continuă.

– „Mama, erou în cursa familiei”. Proeictul este propus de SCUT și constă în derularea unui program complex pentru șapte mame (cu 19 copii) aflate la limita subzistenței pentru creșterea abilităților parentale, dezvoltare personală, recreere și socializare.  

– „Cântec în întuneric”. Asociația Social-Culturală DREPT ÎN INIMĂ are nevoie de fonduri pentru a ajuta copii cu diferite dependențe (alcool, droguri, tutun, jocuri de noroc, ecran) și a celor instituționalizați pentru delicvență juvenilă. 

– „Cercetășie. Educație pentru viață”. Organizația Națională „Cercetașii României” Centrul Local „Orizont” Brașov își propune să dea o șansă ca 130 de copii și tineri cercetași să trăiască o experiență de patru zile în natură, în timpul căreia să deprinde noi abilități atât de valoroase în viață: abilități de comunicare nonviolentă, de orientare, de organizare a unei activități în comunitate.

– „4×4 pentru Speranță!”. Asociația Rază de Speranță consideră utilă dezvoltarea serviciilor de terapie oferite prin susținerea unui program tip tabăra de vară pentru 40 de copii și tineri cu autism.  

– „Pauza nonformală”. Grupul de inițiativă Pauza non-formală își dorește pentru cei 300 de copii din Crizbav activități mai interesante și mai relaxante în școala lor: radio în școală de care să se ocupe copiii, curtea școlii să fie mai colorată și jocuri pictate pe asfalt, perete de grafitti, bănci în curtea școlii pentru ore în aer liber.

– „Camera senzorială, o șansă pentru copiii și adulții cu dizabilități”. Fundația Rafael consideră că o cameră senzorială este un loc în care copiii și adulții cu dizabilități severe și multiple sunt stimulați vizual, olfactiv, cutanat, auditiv, gustativ, care îi ajută să trăiască senzații, emoții, să interacționeze și să se dezvolte. În cadrul proiectului va fi înființată o astfel de cameră, beneficiari fiind peste 60 de copilași și adulți cu dizabilități.

– „Alerg pentru muntii Fagaras!”. Membrii Fundației Conservation Carpathia spun că, din 2012 până în prezent, au cumpărat în estul munților Făgăraș peste 600 de hectare de „pădure de cioate”, parcele silvice grav degradate, tăiate la ras acum 10-12 ani. În solar și în cele 8 pepiniere proprii cresc puieții de la stadiul de sămânță și durează între 2 și 4 ani până ce puietul poate fi plantat. Pentru continuarea proeictului au de asemenea nevoie de fonduri. 

Așadar, dacă vă emoționează vreuna dintre aceste cazuri (sau chiar mai multe), vă puteți înscrie la cursa de alergare sau puteți doar dona în contul organizației care a propus proiectul.   

Mai multe detalii atât despre cazuri cât și despre condițiile de participare puteți afla pe site-ul Fundației Comunitare Brașov: 

https://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/

În cele cinci ediţii anterioare Braşov Heroes s-au strâns fonduri şi au fost acordate finanţări în valoare de 333.000 de lei pentru 60 de proiecte locale. Cu aceste fonduri se desfășoară acum în Brașov programe de terapie pentru copii cu autism, opționale gratuite de educație de arhitectură, campanii de sterilizare a câinilor fără stăpân. Tineri ieșiți din centrul de plasament învață să facă față vieții de zi cu zi, copii proveniți din medii defavorizate au un loc al lor pe care să-l numească „acasă”, actori cu nasuri colorate împrăştie zâmbete și desene pe culoarele a două spitale din Braşov. Mai multe detalii despre proiectele susţinute în ediţia trecută, poţi citi pe pagina proiectelor finanțate anterior. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button