Cultură

BRAȘOV. Flori albastre de „Nu-mă-uita!” pentru guvernanți de la adulții cu autism

 

Naţiunile Unite au declarat ziua de 2 aprilie ca fiind Ziua Mondială a Conştientizării Autismului, sărbătorită în fiecare an începând din 2008, cu scopul creşterii nivelului de conştientizare a publicului larg privind nevoile de suport ale persoanelor cu autism şi ale familiilor lor, dar şi a profesioniştilor care se ocupă de sprijinirea persoanelor cu autism. Sub sloganul „Light it up, blue”, în întreaga lume se organizează acţiuni de conştientizare a nevoilor persoanelor cu autism: clădiri emblematice se luminează în albastru, se fac marşuri, se lansează baloane albastre. Astfel, luni vor fi organizate acțiuni de protest „Floarea albastră” – persoane cu autism  vor dărui guvernanţilor venitul lor pe o zi, sub forma unei flori de „Nu mă uita!”, cu solicitarea creşterii indemnizaţiei persoanelor adulte cu autism. „Prin această acţiune, dorim să atragem atentia asupra veniturilor  adulţilor cu autism: indemnizatia unei persoane adulte cu handicap grav  este de 340 lei pe luna, ceea ce inseamnă un venit de 11 lei pe zi, ceea ce este total insuficient pentru un trai chiar şi la limita subzistenţei. Această sumă acoperă doar masa de prânz a unei persoane, nemairămânând  bani pentru medicamente, haine, ca să nu mai vorbim de cheltuieli de întreţinere, gaz, energie electrică”, au explicat inițiatorii acțiunii.

La Brașov, Federația pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist și Asociația Copiii de Cristal vor face o vizită prefectului județului Brașov pentru a-i dărui floarea de „Nu mă uita!” și solicitarea adresată guvernului.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button