BRAȘOV. Flashmob împotriva violenței asupra femeilor
Universitatea Transilvania Brașov, Facultatea de Comunicare şi Sociologie, împreună cu partenerii săi, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Centrul de Prevenire a Violenţei Familiale şi Societale, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Centrul de Cercetare Psihologică, Asociaţia Femeilor Împotriva Violenţei – Artemis, The Foundation Tisip, Norvegia, anunţă realizarea unui eveniment flashmob, în cadrul proiectului „CONNECT – CONstruct NEtwork in Counselling for Trauma – Construirea Rețelei de Specialiști în Consilierea Traumei”, finanţat printr-un grant acordat de Norvegia în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014, Programul RO20 „Violenţa domestică şi violența bazată pe deosebirea de sex“. Proiectul se derulează în perioada aprilie 2015 – aprilie 2016.
Evenimentul se va desfășura miercuri, 25 noiembrie 2015, de la ora 16.00, în Piața Sfatului. Scopul evenimentului este de a sensibiliza și conștientiza, la nivelul comunității brașovene, aspecte legate de fenomenul violenței domestice, cu ocazia Zilei internaționale de lupta împotriva violenței asupra femeii și de a prezenta publicului larg, obiectivele proiectului CONNECT, activităţile propuse și rezultatele aşteptate.
„Dorim să atragem atenția comunității asupra faptului că violența domestică este un fenomen social, nu unul privat. Proiectul își propune creșterea eficienței intervenției în domeniul prevenirii și combaterii violenței domestice, prin formarea specialiștilor care activează în domeniu, cu accent pe parteneriat, colaborare și cooperare în reţea”, declară managerul proiectului, conf. univ. dr. Gabriela Dima.
Obiectivele vizate de proiect răspund priorităţilor şi obiectivelor stabilite prin Strategia naţională pentru prevenirea şi combaterea fenomenului violenţei în familie pentru perioada 2013-2017. Proiectul va genera efecte pe termen lung prin implementarea unui program de formare adecvată, adresat profesioniştilor relevanţi (psihologi, asistenţi sociali, medici, jurişti, poliţişti etc.) din cadrul serviciilor de monitorizare şi intervenţie în cazurile de violenţă în familie.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.