Cultură

BRAȘOV. Festival Medieval la Ghimbav

 

Dansuri medievale, expoziţii de arme, ateliere şi multe concerte sunt în agenda celei de-a IV-a ediţii a Festivalului Medieval de la Ghimbav, ce se va desfăşura în perioada 10 – 12 septembrie. Toate evenimentele vor avea loc în zona centrală a oraşului, respectiv în piaţeta din faţa Primăriei şi în incinta Bisericii Evanghelice.  
Deschiderea are loc astăzi, de la ora 17.00, când, după discursurile oficialităţilor, va fi o paradă cu cai, iar întreg alaiul va fi însoţit de o fanfară. Tot vazi sunt programate un spectacol de teatru, recitaluri, jonglerii cu foc, oferite de Hypnosis Fire. De asemenea, vor fi mai multe concerte, invitaţii principali fiind Huniadi Cantores şi Trupa Coco.
Sâmbătă, în program se află un campionat de skandenberg, dar şi spectacole medievale (printre care unul interactiv pentru cei mici). Seara, cântă Cimpoierii Transilvaniei și Trupa Dacika, concertele fiind urmate de un show de lasere pe zidurile Bisericii Evanghelice Fortificate.
Duminică, programul cuprinde un concert al Ansamblului Plăieşii din Chişinău (Republica Moldova), dar pe scenă vor urca şi ansambluri folclorice din judeţul nostru.
Seara, va fi un concert al trupei Lupus Dacus, iar la ora 21.00 va urca pe scenă Vama.
Totodată, în cele trei zile, în curtea Bisericii Evanghelice va fi organizată o tabără medievală cu decor specific, expoziţie de arme, ateliere, prezentare de dansuri, şcoală de instrucţie şi alte activităţi specifice epocii. Tabăra medievală este asigurată de Ordinul Cavalerilor Paladinii de Terra Medies din Mediaş şi Ordinul Mercenarilor Asserculis Târgu Mureş.

Citiți și:

BRAȘOV. Traseu deviat temporar pentru o linie RATBV

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button