BRAȘOV. Febră electorală în Universitatea „Transilvania”
În an electoral (alegeri locale și parlamentare), universitățile românești sunt deja în febra alegerilor pentru structurile şi funcțiile de conducere proprii, pentru mandatul 2016-2020. Procesul electoral este monitorizat de Biroul Electoral, format din 5-7 membri, dintre care doi studenți. În Universitatea „Transilvania”, conform metodologiei și calendarului, până acum alegerile s-au desfăşurat succesiv, începând din octombrie 2015, la nivel de departament și facultate, ajungând la cele pentru universitate, respectiv alegerea Senatului și a rectorului. Conform deciziei stabilite prin referendumul pe universitate, ce a avut loc în iulie 2015, modalitatea de desemnare a rectorului Universității „Transilvania” este prin votul tuturor cadrelor didactice şi de cercetare, votul studenţilor din Senatul universitar şi votul studenţilor din Consiliile facultăţilor. Această modalitate a atras majoritatea voturilor de la referendum (477), pe când opţiunea ,,pe bază de concurs public” – doar 65.
Ca atare, comunitatea academică braşoveană va fi chemată, în 10 februarie, să-şi aleagă conducerea prin vot „universal”. În cazul în care nu este întrunit cvorumul, alegerile vor avea loc în 11 februarie. Tot în 10/11 februarie vor fi aleşi membrii şi membrii supleanţi ai Senatului universitar. Cei care vor să candideze pentru funcţia de rector trebuie să-şi depună planurile manageriale şi CV-urile la Rectorat, în 1 februarie, acestea urmând a fi postate şi pe pagina universităţii – unitbv.ro. Actualul rector a anunţat că va candida pentru un nou mandat de patru ani la şefia Universităţii braşovene, pentru a continua strategia de dezvoltare a universităţii, „care a avut ca priorităţi resursa umană, relaţia cu mediul economic şi socio-cultural şi promovarea universităţii şi care a contribuit la consolidarea instituţională şi financiară a universităţii în mediul academic şi de cercetare din România”. Prof.univ.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan își propune, în cazul în care va obține un nou mandat, „abordarea cu prioritate a acţiunilor privind internaţionalizarea universităţii şi a celor de valorificare şi promovare a potenţialului interdisciplinar de educaţie şi cercetare pe care îl are universitatea”.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.