Cultură

BRAȘOV. De la Te Deum și acatist, la picnic cu jocuri

  • moaste_271712.jpg
 

Bisericile „Sfântul Ilie” din oraşul Victoria şi „Sfântul Nicolae”-Brâncoveanu din Făgăraş, care găzduiesc moaştele Sf. Adrian şi Natalia, au sărbătorit din nou împreună praznicul acestor sfinţi, soţ şi soţie, considerat şi sărbătoare a familiei.
Evenimentul a început în ajun, cu slujba privegherii, la Victoria. După rugăciunea în atmosfera tainică a ceasului de seară, părintele Mihail Bobârnat de la Schitul Chirpăr i-a însufleţit pe cei prezenţi cu un cuvânt de îndemn plin de admiraţie despre viaţa celor doi sfinţi, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.
Sfintele moaşte ale celor doi sfinţi, soţ şi soţie, au fost întâmpinate în ziua praznicului la Biserica „Brâncoveanu” din Făgăraş. Aici cei prezenţi s-au bucurat de Acatistul sfinţilor şi de Sfânta Liturghie. După-masa a fost închinată familiei. Programul a început cu un Te Deum însoţit de rugăciuni pentru familie şi a continuat cu un picnic cu jocuri. Familiile prezente şi copiii au avut parte de jocuri de cunoaştere, de destindere şi de lucru în echipă, precum şi de ateliere de teatru, concurs de cultură generală şi tir cu arcul.

Citiți și:

BRAȘOV. Sărbătoarea familiei, precedată de filantropie


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button