BRAȘOV. Cvintetul Anatoly a primit o distincție de la mitropolitul Ardealului
La finalul slujbelor pe care le-a oficiat astăzi în Biserica „Înălțarea Domnului” din Centrul Civic, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a acordat Cvintetului „Anatoly” din Brașov, care a dat răspunsurile liturgice, distincția „Ordinul Sfântului Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei”, „ca semn de apreciere a activității de până acum în Biserica străbună”. Binefăcătorii bisericii și Adunările și Consiliile parohiale au primit acte de cinstire.
Cinci tineri, cinci voci de excepţie, pasiune, perseverenţă şi o mare de… sunete. Aceasta a fost combinaţia perfectă pentru ca un grup vocal aşa cum este Anatoly să cucerească definitiv publicul.
Andrada Mureşan (alto), Gabriel Baciu (tenor I), Ciprian Cucu (tenor II), Ciprian Ţuţu (bariton) şi Marius Modiga (bas) cântă á capella, cântă cu acompaniament, lucrări preclasice, clasice şi romantice, muzică religioasă, colinde, prelucrări folclorice şi lucrări contemporane, în aranjamente proprii.
Cântă orice, pentru că talentul lor acceptă provocările de tot felul şi pentru că de mai bine de 15 ani aceasta este tot ceea ce fac in timpul lor liber. Sunt într-o căutare continuă de piese de diferite facturi, pe care le adaptează pentru grup. Printre modelele lor se numără „The King’s Singers” și „The Real Group”.
Au înregistrat zece CD-uri cu lucrări din repertoriul românesc şi universal, evidenţiindu-se cu o activitate concertistică intensă.
În cursul anului 2014, Anatoly reuşeşte o triplă performanță: vicecampioni europeni în urma participării la prestigiosul Concurs Coral Internațional de la Tolosa-Spania; câştigători ai marelui premiu şi trofeului Festivalului-Concurs Internațional Coral „A ruginit frunza din vii”, Chişinău – Republica Moldova; finalişti în emisiunea-concurs „Românii au talent”.
Recent, cvintetul Anatoly a obținut marele premiu și trofeul Concursului Național de Muzică Corală Sacră „Cu noi este Dumnezeu” de la Orăștie, ediția a XXVII-a.
Citiți și:
BRAȘOV. Biserica de lemn rămâne deschisă pentru închinare
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.