Cultură

BRAŞOV. „Crai Nou”, la a VI-a ediţie

 

La Liceul de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov a început astăzi cea de-a VI-a ediție a Concursului Național de Interpretare Vocală „Crai Nou”.
Evenimentul se adresează tinerelor talente din domeniul artei interpretative și oferă liceenilor care studiază muzica vocală clasică posibilitatea exprimării artistice. Concursul se desfășoară într-o singură etapă și cuprinde evoluția elevilor care studiază canto clasic din liceele de muzică din țară. Repertoriul pe care vor trebui să-l prezinte este alcătuit dintr-o arie (clasică sau preclasică la clasele a IX-a și a X-a) sau o arie de operă – pentru clasele a XI-a și a XII-a, precum și o piesă vocală din muzica românească (lied sau arie). Evaluarea concurenților se va face după următoarele criterii: respectarea textului muzical, interpretarea artistică și tehnică, dar și impresia artistică. Juriul (foto) este alcătuit din cadre didactice de specialitate: prof. Magdalena Suciu, responsabila Catedrei de Canto a Liceului de Muzică „Tudor Ciortea” Brașov, iniţiatorarea şi organizatoarea concursului, Nicoleta Alexe Chirilă și Asineta Răducan, prim-soliste ale Operei Brașov. Președinta juriului este soprana Felicia Filip – directoarea Operei Comice pentru Copii București. Pentru fiecare clasă, organizatorii vor acorda premii, mențiuni și premii speciale. În urma concertului de gală, la decizia juriului, se va acorda Marele Premiu al concursului și Premiul Special „Felicia Filip”.
Festivitatea de deschidere a concursului a avut loc astăzi în Sala Festivă a Liceului de Muzică „Tudor Ciortea” Brașov, iar mâine are loc concursul propriu-zis, urmând, ca în aceeași seară, să fie afișate rezultatele.
Gala laureaților și premierea se vor desfășura sâmbătă, 13 februarie 2016, ora 11.00, la mallul Coresi, str. Zaharia Stancu nr.1, la scena mare din „Piața cu copaci”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button