Cultură

BRAŞOV. Concert simfonic şi balet, la Festivalul Mozart

 

Festivalul Mozart, ediţia a doua, continuă în acest week-end cu alte două evenimente.
Sâmbătă, 13 februarie, de la ora 18.30, la Sala Patria, braşovenii sunt invitaţi la un Concert simfonic extraordinar alcătuit, integral, din compoziţii mozartiene. Orchestra Operei Braşov va fi dirijată de o baghetă de legendă, cea a dirijorului Ilarion Ionescu-Galaţi, iar solist, la vioară, va fi Florin Ionescu-Galaţi. În programul concertului sunt Simfonia nr. 1, k.16, Concertul nr. 3 pentru vioară în Sol Major, k. 216, Simfonia nr. 40 în Sol minor, k. 550. Preţul biletelor este de 30 de lei.
Duminică, 14 februarie, de la ora 17.00, în Sala Operei, este rândul baletului să îşi facă apariţia în programul Festivalului W.A. Mozart: „Les petits riens” (Micile nimicuri), singurul balet compus de Wolfgang Amadeus Mozart, creat la Academia Regală de Muzică din Paris la 11 iunie 1778. Preţul biletelor este de 10 şi 20 de lei.

Duminică, 14 februarie 2016, de la ora 17.00, în Sala Operei, este rândul baletului să își facă apariția în programul Festivalului W.A. Mozart: „Les petits riens” (Micile nimicuri), singurul balet compus de Wolfgang Amadeus Mozart, creat la Academia Regală de Muzică din Paris la 11 iunie 1778.
Pe vremea când Mozart locuia la Paris, Jean-Georges Noverre l-a rugat să compună muzica pentru un balet gândit de el în 1767, la Viena. Baletul a fost dansat ca interludiu al operei Le finte gemelle, de Niccolò Piccinni. Opera a fost un eșec și după patru reprezentații nu s-a mai jucat. Deși muzica baletului a fost bine primită, lui Mozart nu i s-a dat credit pentru ea, fiind, la acea vreme, foarte puțin cunoscut la Paris.
Multă vreme s-a crezut că partitura baletului a fost pierdută, dar a fost descoperită în arhivele Operei pariziene, la sfârșitul secolului al XIX-lea, iar de atunci a intrat atât în repertoriul de balet, cât și în cel clasic.
La Opera Brașov, acest spectacol a fost prezentat în premieră anul trecut, în cadrul primei ediții a Festivalului Internațional Mozart. Coregrafia și regia sunt semnate de Nermina Damian și Edina Papo (Teatrul Național din Sarajevo), asistent coregrafie: Ramona Mezei. Scenografia și costumele sunt create de Rodica Garștea. În dsitribuție: Cristina Rotundu, Iulia Coșeriu, Miruna Moldoveanu (debut), Anca Branea, Meda Enăcache, Mihaela Fărcășanu, Adriana Simion, Adrian Scriminț, Genoveva Breaz, Dorin Mirea, Matei Rada, Diana Drăgan, Melania Condoiu, Nicoleta Sasu, Alexandra Scriminț, Liliana Țărâncă, Valentina Mirică.
Preț bilete: 20 lei; 10 lei
Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor  (în cazul în care mai sunt bilete disponibile).

Pentru concertul simfonic extraordinar de sâmbătă, 13 februarie 2016, bilete vor putea fi procurate cu o oră înainte de începerea spectacolului de la Sala Patria.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button