Cultură

BRAŞOV. „Civilizaţia analfabetismului”, la a treia lansare

 

Braşoveanul Mihai Nadin, de la Universitatea Texas – Dallas, a revenit acasă cu un volum, „Civilizaţia analfabetismului”, ce analizează influenţa progresului ştiinţific şi inovaţiei tehnologice asupra existenţei şi creativităţii umane.

Librăria „Şt. O. Iosif” găzduieşte astăzi, de la ora 14.00, cea de-a doua lansare de la Braşov a cărţii. Volumul va fi prezentat de prof. univ. dr. Gheorghe Onuţ, de la Universitatea „Transilvania”, iar moderator va fi criticul Adrian Lesenciuc. Cei care vor să-l asculte pe îndelete pe profesorul Mihai Nadin, de la Universitatea Texas, Dallas, vor putea merge, de la ora 17.00, la Sala mare de lectură a Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu”, unde lansarea va fi urmată de o dezbatere cu aceeaşi temă. Un eveniment similar a avut loc sâmbătă, la Galeria Kron-Art, lansarea cărţii fiind urmată de masa rotundă „Schimbarea de paradigmă a civilizaţiei”.

Mihai Nadin, născut în data de 2 februarie 1938 la Braşov, a absolvit Facultatea de Electronică la Universitatea Politehnică din Bucureşti şi Facultatea de Filozofie la Universitatea Bucureşti, unde şi-a luat şi doctoratul în Estetică. A primit un titlu post-doctoral (Logică, Filosofie şi Teoria ştiinţei) la Universitatea Ludwig Maximilian din München. Educaţia sa este interdisciplinară ca şi întreaga sa activitate de cercetare în domeniul electronicii, esteticii, semioticii, interacţiunii om-calculator (HCI), al proiectării asistate de calculator, al societăţii post-industriale şi al sistemelor de anticipare, în cadrul mai multor universităţi din Europa şi Statele Unite. Are la activ peste 200 de publicaţii pe aceste teme şi a ţinut conferinţe în lumea întreagă. În 1994 a înfiinţat Institutul de Cercetare a Sistemelor de Anticipare – antÉ. În 2004 l-a transferat în cadrul Universităţii Texas din Dallas. După 2003, Nadin a predat la Universitatea Stanford, la Universitatea California-Berkeley şi la Universitatea din Bremen. Din 2004, este Ashbel Smith Professor la Universitatea Texas din Dallas. Unul dintre proiectele sale majore, care implică sistemele de anticipare, poartă numele de Seneludens, şi vizează menţinerea capacităţii de anticipare a indivizilor vârstnici prin intermediul creării unor medii interactive virtuale.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button