Cultură

BRAȘOV. Celebră piesă de heavy metal, cântată la orgă în Biserica Neagră (VIDEO)

 

„Nothing else matters” (Nimic altceva nu contează), celebra piesă a trupei americane de heavy metal „Metallica”, a răsunat în Biserica Neagră, fiind interpretată la orgă de Steffen Schlandt (video).

A mers pe urmele tatălui său, cunoscutul organist Eckart Schlandt, dar Steffen Schlandt are o complexă activitate în domeniul muzical. Cu studii în România și Germania, din anul 2004 este dirijorul corului „Bach” și organist la „Biserica Neagră”. Colaborează cu Facultatea de Muzică Brașov și este inițiatorul și organizatorul mai multor festivaluri de muzică clasică sacră. E doctor al Academiei de Muzică „Gh. Dima” din Cluj cu teza „Muzica de orgă din Brașov și Țara Bârsei”.

Cu titlul latinizat „Canzona sopra «E nien`altro importa»” și cu un intro ce nu anunța nimic, piesa celebră „Nothing Else Matters” a fost interpretată la orgă de Steffen Schlandt, rezultatul fiind incredibil, iar clipul a fost postat pe internet și distribuit pe Facebook chiar de artist, spre surpriza și încântarea multora.

„Felicitări Steffen Schlandt
Metallica – și nimic altceva nu contează pe o orgă din secolul XVII. Îmbrăcat într-o formă Canzona de Steffen Schlandt. Când am restaurat această frumoasă orgă, nici nu mă gândeam că Metallica va suna atât de bine pe acest instrument minunat”, a scris Árpád Magyar, cel care a restaurat în 2012 orga din Rupea, instrument de patrimoniu adus cu acest scop și păstrat în Biserica Neagră.
Orga este de tip „meantone”, adică are un anumit sistem de
acordaj mezotonic, cu tonalități și sonorități mai puțin obișnuite în zilele noastre.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] început sub forma unor concerte zilnice în 1953, în prezent aflându-se sub coordonarea lui Steffen Schlandt, organist și dirijor al Corului Bach al Bisericii […]

Back to top button