Cultură

BRAȘOV. Caravana artizanilor a străbătut cartierele pentru a-i învăța pe copii meșteșuguri

  • caravana-artizanilor2_255208.jpg
  • caravana-artizanilor_255209.jpg
  • caravana-artizanilor1_255210.jpg
  • caravana-artizanilor3_255211.jpg
  • caravana-artizanilor5_255212.jpg
  • caravana-artizanilor4_255213.jpg
  • caravana-artizanilor6_255214.jpg
 

Timp de 15 săptămâni, „Caravana Artizanilor” a străbătut municipiul Brașov, poposind cu ateliere creative adresate copiilor în parcurile din cartierele brașovene, cu scopul promovării artei artizanale și contemporane în rândul populației școlare brașovene. În cele peste trei  luni au fost organizate gratuit 52 de ateliere de creație, s-au derulat peste 30 de ore de creație artistică, la care au participat circa 900 de copiii cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani.
Şapte artizani și artiști plastici brașoveni au fost implicați în atelierele creative desfășurate în cadrul proiectului cultural „Caravana artizanilor”, implementat în perioada martie-octombrie și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Arh. Biborka Bartha (pictură pe lemn), Gabriela Bularca (croșetat), Lidia Bășa (cusături & broderie), restauratorul Georgiana Gămălie (crestături în lemn), Simona Gheorghe (împâslit lână), artistul plastic Ioan Aron Țăroi (ceramică) și Cornel Sculean (pictură pe sticlă) i-au familiarizat pe micuții brașoveni cu îndeletniciri artizanale și plastice, în cadrul atelierelor fiind realizate de către copii peste 1.200 de obiecte. Prin această caravană, Fundația Kronospan a urmărit popularizarea artelor tradiționale și moderne în spații publice, fiind alese spații alternative și neconvenționale din zone ale municipiului Brașov (cartiere) unde populația nu are acces facil și permanent la activități culturale. Activitatea din cadrul atelierelor a implicat o serie de acțiuni care să contribuie la îmbunătățirea cunoștințelor copiilor participanți despre tehnici de lucru specifice meșteșugurilor tradiționale și artei contemporane. Copiii au fost motivați să realizeze lucrări  pornind de la informații transmise de coordonatorii atelierelor, folosind materii prime diverse (lut, lemn, țesături, fire naturale, sticlă, vopsea) și tehnici de modelare și mânuire a diverse instrumente de lucru. „Caravana Artizanilor” și-a propus în acest demers stimularea creativității celor mici, de a integra ideea de identitate personală ce se exprimă liber în conștiința participanților. La finalul lunii septembrie, în cadrul aceluiași proiect cultural, va fi organizat Festivalul „Brașovul colorat” – un eveniment dedicat artelor vizuale și artelor artizanale, prin care se dorește promovarea îndeletnicirilor handmade în rândul populației brașovene și a turiștilor care vizitează Brașovul. Pentru câteva ore, Parcul „Nicolae Titulescu” se va colora și anima de mimi și jocurile copilăriei, teatru de păpuși, vânătoare de comori, ateliere creative și educative, fiind pregătite multe suprize și premii. Partenerii proiectului sunt Primăria Municipiului Brașov și Inspectoratul Școlar Județean Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button