BRAȘOV. Au studiat în Elveția, acum ne cântă de Sărbători
Câțiva tineri muzicieni talentați și inimoși, care au studiat în cadrul Academiei Internaţionale de Muzică „Yehudi Menuhin” din Elveţia ne fac un cadou în prag de Sărbători: „Dragi iubitori ai muzicii de cameră, la prima ediţie a festivalului «Braşov Winter Classics»! Suntem încântati să vă avem alături în această călătorie muzicală şi vă mulţumim pentru susţinerea acordată! Festivalul nostru se desfaşoară în inima României, în frumosul oraș Braşov, în pragul sărbătorilor de iarna şi doreşte să ofere un cadou muzical auditoriului. Sperăm ca, în timp, un public cât mai larg şi divers să se simtă apropiat atât de repertoriul prezentat cât şi de artişti, toţi cei aflaţi în vizită descoperind totodată minunatele peisaje ale oraşului şi judeţului Brașov. Noi ne-am întâlnit în Geneva, în anul 2011, în cadrul Academiei Internaţionale de Muzică „Yehudi Menuhin” din Elveţia şi am cântat muzică de cameră împreună toţi anii petrecuţi în Academie. Am fost încurajaţi de mentorii noştri să construim proiecte frumoase, prin care să răspândim învăţăturile primite.Petrecând fiecare iarnă în Brasov, oraşul natal al lui Andrei şi din pasiunea noastră pentru muzica de cameră, am conceput un festival în care muzicieni de pretutindeni să se întalnească în acest cadru de poveste şi să se bucure, împreună cu publicul, de un program foarte special. Sperăm ca iniţiativa noastră să vă ajungă în suflet iar din acest schimb energetic, vibraţional şi cultural să se creeze un ambient în care să ne detaşăm cu toţii pentru câteva ore de viaţa cotidiană. Vă urăm audiţie plăcută!”, este mesajul prin care suntem invitați începând de astăzi la prima ediție a unui festival cameral inedit.
Brasov Winter Classics se va desfășura în perioada 16-22 decembrie, în diferite spații din oraș.
Concertul de deschidere al festivalului, „Reflecţii Intime”, are loc astăzi, de la ora 17.00, la Muzeul Casa Mureșenilor și propune o temă interactivă şi deosebită, „unde vom redescoperi împreună cele mai ascunse şi frumoase pasiuni, sentimente şi gânduri introspecte, amintiri şi experiente trăite de fiecare dintre noi, fie că este vorba de auditor, interpret sau compozitor”, spun organizatorii.
Program:
• George Crumb – Sonata pentru violoncel solo
• Maurice Ravel – Sonata pentru vioară si pian, Op.posthum, Nr.1 în la minor
• Ernest Chausson – Piesă, Op.39 pentru violă şi pian
• Pablo de Sarasate – „Playera”, Op.23
• Rebecca Clarke – „Morpheus” pentru violă şi pian
• Max Bruch – Romanţă pentru violă şi pian, Op. 85
• Claude Debussy – Sonata pentru vioară şi pian în Sol Minor
• George Enescu – Konzertstuck pentru violă şi pian
• George Enescu – „Aubade Lointane” pentru trio de coarde
• Gustav Mahler – Cvartet cu pian în la minor
Artişti:
Mihaela Pavel, Anca Preda – pian
Valentin Serban, Andrei Stanciu – vioara
Lea Hennino, Emma Rotomeza – viola
Yuuki Bouterey-Ishido – violoncel
Intrare liberă în limita locurilor disponibile.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.